Innenriks

Frp samler inn penger til streng innvandringspolitikk

Svarer på NOAS-kampanjen med bilde av mann i håndjern, men dropper «Lik og del»-knappen.

Av NTB og David Stenerud

Fremskrittspartiet har startet sin egen innsamlingsaksjon til støtte for en streng innvandringspolitikk som svar på Kristoffer Joners innsamling til Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS), melder NTB.

Les også: Pengene renner inn til NOAS etter Joner-oppfordring

Pengene som samles inn, skal gå til Fremskrittspartiet: «Støtter du Frp i arbeidet for en streng innvandringspolitikk? Gi oss en gave her», er slagordet som skal skaffe penger til partikassen. Bildet viser en mann i håndjern.

Fremskrittspartiet understreker at ingen reklamebyråer eller kjendiser har vært involvert i arbeidet med aksjonen.

Frp legger hyppig ut plakater med et slogan eller et statement på partiets Facebook-side. Denne gangen har de droppet signaturknappen «Lik og del» som vanligvis akkompanjerer bannerne.

Les også: Reklamebyrå bak Joners Listhaug-kritikk

Aksjonen ble lansert samtidig som innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) passerte 100.000 følgere på Facebook. Antallet følgere skjøt fart etter at NOAS rettet søkelyset mot Listhaugs aktiviteter på Facebook, og siden mandag har flere tusen klikket «liker» på innvandringsministerens FB-side. Siden hennes passerte 90.000 følgere mandag i forrige uke.

Til tross for at over 50.000 har delt Norsk organisasjon for asylsøkeres (NOAS) kritiske kampanje mot Sylvi Listhaug, mener Toril Aalberg, professor og valgforsker ved NTNU, at innvandringsministeren vil tjene på kritikken, skriver Klassekampen. Kampanjen oppfordret folk til å donere 100 kroner til NOAS i Listhaugs navn, og organisasjonen har fått inn mer enn 3 millioner kroner.

Les også: Joner: – Var sikker på at alle skjønte det var et samarbeid

– For Listhaug er dette hovedsakelig positivt. Det skapes engasjement rundt et saksfelt som er veldig viktig for henne og Frp, sier Aalberg, som ikke tror Listhaug taper på kalle meningsmotstanderne et «hylekor».