Innenriks

Kaski-konkurrent

Blir Oslo-politiker Ingvild Reymert spurt om å stå på toppen av stortingslista, vil hun vurdere det seriøst.

Bilde 1 av 2

Allerede før Heikki Holmås gjorde det klart at han ikke stilte til gjenvalg, ble partisekretær Kari Elisabeth Kaski trukket fram som en aktuell arvtaker. Men veien til førsteplassen blir ikke nødvendigvis bare lett for Kaski.

Les også: Kaski tenker på Stortings-plassen

– Viktig innflytelse

Nestleder i Oslo SV, Ingvild Reymert, sier følgende til Dagsavisen om topplasseringen på stortingslista:

– Hvis nominasjonskomiteen spør, må jeg tenke nøye over det. Det er en posisjon med viktig innflytelse og vil være noe jeg må vurdere seriøst, sier Reymert som satt i Oslo bystyret forrige periode.

– Som nestleder i fylkeslaget er jeg opptatt av en god prosess. Nå skal alle fylkeslagene få spille inn sine kandidater, sier Reymert videre.

Oslo-erfaring

– Hun er en flink politiker som har bakgrunn fra Oslo bystyret. Det er fint at hun stiller, sier Tore Syvert Haga i Alna SV, som også skryter av Kaski og understreker at lokallaget ikke på noen måte har konkludert.

Leder av Gamle Oslo SV Joakim Dyrnes mener også det er naturlig å ta inn Reymert i diskusjonen om topplaseringen.

– Hun har lang erfaring fra oslopolitikken. Det er en fordel fordi hun da vil ha erfaring fra flere nivåer i politikken, sier Dyrnes.

Han synes heller ikke det rart at det pekes på dyktige Kaski.

– Hun er en dyktig dame med erfaring fra miljøbevegelsen.

Et av de andre navne som nevnes er Sunniva Holmås Eidsvoll, som i dag sitter i bystyret. Det synes hun er veldig hyggelig. Så hva svarer hun om hun blir spurt av nominasjonskomiteen?

– Det tar jeg stilling til hvis det skulle skje, sier Eidsvoll til Dagsavisen.

Les også: Bare Audun igjen

Allround-dame

Mange av lokallagene Dagsavisen har snakket er ikke ferdig diskutert på hvem de vil spille inn til topplasseringen, men det synes å være bred enighet om at det bør være en dame på topp. Men det er også mange andre hensyn som skal tas.

– Det er viktig at den som skal stå øverst på lista er en allroundpolitiker som kan være en nasjonal stemme innenfor flere saksfelt. Det er likevel ikke gitt at den som eventuelt blir den eneste stortingsrepresentanten, også skal bli partileder. Partiet må til enhver tid ha en leder. Om det etter et eventuelt valgnederlag i 2017 skal være den nåværende lederen, den enslige stortingsrepresentanten eller en annen er altfor tidlig å si noe om, sier Haga.

Les også: – Jeg kommer gjerne tilbake