Innenriks

– Hvem blir Aps reverseringsminister?

Arbeiderpartiet går ikke til valg på å refomere Norge, men å sette Norge i revers, mener Høyres Stefan Heggelund.

Stefan Heggelund (H) mener Høyre ser framover mens Arbeiderpartiet vil sette Norge i revers. Håpløs «debatt om debatten» svarer Arbeiderpartiet.

Forrige uke lettet Arbeiderpartiets ledelse litt på sløret og fortalte om noen av sine viktigste politiske satsingsområder framover. Blant annet en egen kompetansereform og en egen eldrereform.

Det imponerte ikke Høyres stortingsrepresentant Stefan Heggelund. Han mener Arbeiderpartiet er generelt dårlig på si hva de er for.

– Jonas Gahr Støre har så lite å si om hva han vil, og så mye å si om hva han er imot. Hver gang han skal si hva han vil, er det så lite innhold at det ikke er mulig å få det med seg. Det vi vet er at Ap har sagt at de vil reversere en del ting, sier Heggelund.

Såpass mye skal Ap reversere at Støre må utnevne en egen reverseringsminister, mener han.

Les også: Her er Aps 2017-reformer

– Uklart om arbeid

Heggelund lister opp en rekke av regjeringens endringer som Ap har sagt de vil reversere: Fritt behandlingsvalg, den nye friskoleloven, endringene i foreldrepermisjonen, reversering av jernbanereformen og fjerningen av arveavgiften.

– I tillegg har vi arbeidsmiljøloven. Der er det ganske uklart hva de mener. De sier at de skal reversere det som gjelder midlertidige ansettelser, men de er ikke stand til å si noe mer om hva de vil reversere i den loven.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Spiller inn navn

Heggelund mener partiet burde kunne si noe mer om hva de er for, ikke bare gå til valg mot noe.

– Hvis man ønsker å styre et land må man ha noen visjoner for hva man ønsker å gjøre.

Så hvem mener Heggelund kunne fungert som Aps reverseringsminister:

– Nei, er ikke Martin Kolberg et ganske godt navn?

Les også: Tajik og Heggelund har gått fra hverandre

Mot mer privat

Det er ikke Jonas Gahr Støre, men Annette Trettebergstuen som svarer på vegne av Ap.

– At Arbeiderpartiet er uenig med Høyre om at en politikk som gir skattekutt til de som har mest, mer privatisering i skole og helsevesen samt kutt i pappapermisjonen, må du være Høyre-medlem for å bli overrasket over, sier Trettebergstuen oppgitt over at Heggelund vil ha «en debatt om debatten».

Problemet til Høyre er ikke at Ap må gjøre om politikken høyreregjeringen fører på en rekke punkter, men at folket fordømmer den, mener hun.

– For oss er den viktigste jobben nå å finne de politiske svarene på det Norge trenger i framtida, et seriøst arbeidsliv med plass til alle, en god fellesskole og et helsevesen der helsa di bestemmer hva slags hjelp du får ikke lommeboka. Det er det vi bruker tida vår på. Fremtidens løsninger finner vi verken i Norge anno 2013 eller i gamle konservative forestillinger om at et fritt privatmarked løser alt som ser ut til å være løsningen for mange på høyresiden, sier Ap-politikeren.