Innenriks

Anundsen: Vanskelig for å se at Odins soldater har noen rolle

Justisministeren sier han har vanskelig for å se Odins soldaters rolle i arbeidet med å trygge gatene. Det burde være lett. De har ingen rolle, sier opposisjonen.

Etter justispolitiker Jan Arild Ellingsen (Frp) uttrykte at Odins soldater fortjener honnør for at de vil trygge norske gater, var Høyre raskt ute og tok avstand fra uttalelsene. Statsminister Erna Solberg (H) skriver på Twitter: «Odins soldaters har ingen plass i arbeidet for trygge gater. Farlig verdisyn. Ellingsen uttalelser representerer ikke Regjeringen.»

Også Høyres justispolitiske talsperson Anders Werp (H) var ute og mente justispolitikerne burde være krystallklare på at Odins soldater ikke kommer med et positivt bidrag til politiets arbeid.

Les også: Dette må regjeringen svare på

I en skriftlig kommentar til Dagsavisen sier justisminister Anders Anundsen: «Det er politiet som skal trygge våre gater, og de samarbeider godt både med vekterselskaper og frivillige som Natteravnene. Jeg har vanskelig for å se at Odins soldater har noen rolle i denne sammenhengen.»

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Synes du Anundsen er krystallklar her?

– Det er ikke min jobb å kommentere justisministerens kommentarer, sier Werp.

Senterpartiets Jenny Klinge derimot skjønner ikke hvorfor Anundsen ikke er tydeligere.

– Dette er en vag måte å ta avstand på. Hvis en skal være krystallklar så burde det være rimelig enkelt å slå fast at Odins soldater ikke har noen rolle i dette arbeidet, sier Klinge.Hun får støtte fra KrFs representant i komiteen Kjell Ingolf Ropstad.

– Jeg mener justisministeren eller POD bør gi beskjed om hva som bør være den enhetlige praksisen til politiet overfor Odins soldater. Det er hans oppgave å si at vi ikke trenger Odins soldater, sier Ropstad.

Klinge er langt fra begeistret for gruppen.

– De skjuler identiteten sin ved å dra hetta godt over hodet, og skuler fram. Det blir noe lugubert over det hele. Hvis formålet er at vi skal føle oss tryggere i gate så ikke send ut en tropp med hettegenserkledde karer, sier Klinge.

Les kommentar: Stopp Odins brune oppgulp! (Bjørn G. Sæbø)