Innenriks

Eneste VIF-gutt i EM?

VALLHALL: Elias Mar Omarsson har som mål å spille på det islandske landslaget i EM. Men det ligger tydeligvis ikke lengst framme i tankene hans.

SE FOTBALLSNAKKIS OVER

– Jeg tror troppen blir tatt ut i juni, sier han denne ukas Fotballsnakkis.

Det skjer nok litt før. Men det er en knallhard kamp om å komme med i EM-troppen. Omarsson debuterte i fjor på laget som for aller første gang skal delta i et sluttspill.

– Hvis Elias kommer med i troppen betyr det at han har hatt en sterk sesong for Vålerenga. Så derfor håper jeg han er med der, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

EM

Gutten selv vet at kun en sterk vårsesong i VIF vil gjøre ham aktuell.

– Jeg ligger litt bedre an fysisk nå enn for et år siden. Så jeg skal gjøre det jeg kan, sier islendingen som med eventuell EM-deltakelse får møte det Ungarn som slo ut Norge i omspillet for å komme til EM.

– Vi forventer nok å vinne den kampen, ja. Norge gjorde det jo ikke, gliser han.

Sander Berge

Kjetil Rekdal mener potensialet er stort, men at han ennå har mye å utvikle. Og Islands landslagssjef Lars Lagerbäck har mange gode spisser å velge blant.

Omarsson var ikke med på Islands treningskamper i Abu Dhabi nylig. Der scoret for øvrig tidligere VIF-toppscorer Vidar Örn Kjartansson sitt første mål for Island. Han ble onsdag klar for Malmö FF.

I Fotballsnakkis får du også høre Kjetil Rekdals vurdering av Sander Berge, som nå er på treningsopphold i West Ham.

Mer fra Dagsavisen