Innenriks

– Frp må ut av regjeringen

Christian Tybring-Gjedde mener Frp ikke kan leve med å sitte i en regjering som vil hente flere kvoteflyktninger til Norge.

Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde mener partiet bør gå ut av regjering som følge av avtalen om å ta imot flere flyktninger fra Syria.

– Det er mitt råd, sa Tybring-Gjedde til NTB før han gikk inn på det ekstraordinære gruppemøtet i partilokalene i Tostrupgården ved Stortinget klokken 15. På møtet skal Frps statsråder og stortingsrepresentanter diskutere avtalen som er inngått på Stortinget om flyktninger fra Syria.

ARNE STRAND KOMMENTERER: Med Syria-saken er det første blåblå bruddet et faktum

Frp motsetter seg kraftig å hente flere kvoteflyktninger til Norge, og Tybring-Gjeddes utspill kommer bare et drøyt døgn etter at Fremskrittspartiet nestleder Per Sandberg truet med å stille kabinettsspørsmål eller gå ut av regjering dersom partiet ikke kan godta vedtaket om Syria-flyktningene.

– Hvis mitt landsstyre sier at dette er så uansvarlig, at dette kan ikke Fremskrittspartiet være med på å administrere, så er det et klart signal til regjeringen. Da må vi ta dissens, stille kabinettsspørsmål, det er mange løsninger på dette. Men alt avhenger av hva og hvilket vedtak Arbeiderpartiet presser gjennom i Stortinget, sa Sandberg til NRK.

For ordens skyld: Ettersom det er statsministeren som stiller kabinettsspørsmål, har ikke Frp denne muligheten.

Følg oss på Twitter og Facebook!

Frp-leder Siv Jensen tonet onsdag ned antydningene om en forestående regjeringskrise.

– Det er naturlig at stortingsgruppen til Fremskrittspartiet får mulighet til å drøfte avtalen i sin fulle bredde. Den kom i går på et tidspunkt da vi satt og diskuterte helt andre saker, sa Jensen til NTB på vei inn til gruppemøtet.

Justisminister Anders Anundsen og inkluderingsminister Solveig Horne får et særlig ansvar for å følge opp avtalen om å hente 8.000 kvoteflyktninger til Norge de neste tre årene.

LES OGSÅ: Støre og Lysbakken krangler om Syria-avtalen

Nyeste fra Dagsavisen.no: