Innenriks

Får ikke flertall for kjøp av bad

SAGENE BAD: SV og Rødt vil i bystyret i dag forslå at Oslo kommune kjøper Sagene Bad 
tilbake. Men de får ikke 
nødvendig hjelp av Frp.

13 år er gått siden det ærverdige badet på Sagene var fylt badende. Det ble nedlagt i 2000, og siden har det vært en evig diskusjon om hva som skal skje med badet.

Oslo kommune solgte det til Bjarkø Eiendom AS i 2006, under forutsetning om at de skulle sette det i stand og gjenåpne det. De har gjort store arbeider og brukt store summer på badet, men mye gjenstår før kranene kan åpnes.

Les også: Ber Oslo kjøpe tilbake Sagene bad

Forsøkt solgt

Bjarkø Eiendom forsøkte å selge badet i 2008, og samme år vedtok bystyret å gå i forhandlinger med eieren om mulig tilbakekjøp, men de ble ikke enige.

I dag skal et privat forslag fra Bjørnar Moxnes (R) og Reza Rezaee (R), samt Marianne Borgen (SV) og Trine Dønhaug (SV) behandles i bystyret. De foreslår av Oslo kommune kjøper Sagene bad tilbake, og setter det i stand, slik at det igjen kan benyttes som svømmehall for bydelens befolkning.

Tre ganger siden 2007 har det kommet planer om å bygge barnehage de verneverdige lokalene.

- Svømmetilbudet i Oslo er rett og slett elendig. Oslo har ikke fått en ny svømmehall siden Holmlia bad sto klart i 1980. Og vi vet at hver fjerde skoleelev i Oslo ikke kan svømme 25 meter, så behovet er stort. Å bruke lokalene til barnehage gir ingen mening, sier Bjørnar Moxnes til Dagsavisen.

Les også: Sammen for Sagene bad

Vil stemme imot

Moxnes trenger hjelp fra Frp i bystyret, og håper de vil ty til vettet.

- Frps Mazyar Keshvari sa på et folkemøte for Sagene Bad i juni, «at vi er positive og vil se på det», sier Moxnes, og håper på hjelp i kveld.

Men Keshvari heller iskaldt vann i bassenget.

- Vi ønsker å gjenåpne badet, men å kjøpe det tilbake er ikke løsningen, sier Mazyar Keshvari, og varsler at Frp vil stemme mot forslaget når saken komme opp i kveld.

- Kommunen må vise handlekraft, og kjøpe tilbake badet. Når de kan bruke 130 millioner på en OL-søknad, så finnes pengene, sier Moxnes.

- Hvor mye vil det koste å kjøpe tilbake badet, og sette det i stand?

- Noen eksakt sum har jeg ikke, men det vil koste noen millioner kroner. Men på langt nær hva en OL-søknad koster, sier han.

tom.vestreng@dagsavisen.no

Les også:

Mer fra Dagsavisen