Innenriks

Får ikke flertall for kjøp av bad

SAGENE BAD: SV og Rødt vil i bystyret i dag forslå at Oslo kommune kjøper Sagene Bad 
tilbake. Men de får ikke 
nødvendig hjelp av Frp.

Rødts Bjørnar Moxnes under valgkampåpningen på Sagene bad. FOTO: NTB SCANPIX

13 år er gått siden det ærverdige badet på Sagene var fylt badende. Det ble nedlagt i 2000, og siden har det vært en evig diskusjon om hva som skal skje med badet.

Oslo kommune solgte det til Bjarkø Eiendom AS i 2006, under forutsetning om at de skulle sette det i stand og gjenåpne det. De har gjort store arbeider og brukt store summer på badet, men mye gjenstår før kranene kan åpnes.

Les også: Ber Oslo kjøpe tilbake Sagene bad

Forsøkt solgt

Bjarkø Eiendom forsøkte å selge badet i 2008, og samme år vedtok bystyret å gå i forhandlinger med eieren om mulig tilbakekjøp, men de ble ikke enige.

I dag skal et privat forslag fra Bjørnar Moxnes (R) og Reza Rezaee (R), samt Marianne Borgen (SV) og Trine Dønhaug (SV) behandles i bystyret. De foreslår av Oslo kommune kjøper Sagene bad tilbake, og setter det i stand, slik at det igjen kan benyttes som svømmehall for bydelens befolkning.

Tre ganger siden 2007 har det kommet planer om å bygge barnehage de verneverdige lokalene.

- Svømmetilbudet i Oslo er rett og slett elendig. Oslo har ikke fått en ny svømmehall siden Holmlia bad sto klart i 1980. Og vi vet at hver fjerde skoleelev i Oslo ikke kan svømme 25 meter, så behovet er stort. Å bruke lokalene til barnehage gir ingen mening, sier Bjørnar Moxnes til Dagsavisen.

Les også: Sammen for Sagene bad

Vil stemme imot

Moxnes trenger hjelp fra Frp i bystyret, og håper de vil ty til vettet.

- Frps Mazyar Keshvari sa på et folkemøte for Sagene Bad i juni, «at vi er positive og vil se på det», sier Moxnes, og håper på hjelp i kveld.

Men Keshvari heller iskaldt vann i bassenget.

- Vi ønsker å gjenåpne badet, men å kjøpe det tilbake er ikke løsningen, sier Mazyar Keshvari, og varsler at Frp vil stemme mot forslaget når saken komme opp i kveld.

- Kommunen må vise handlekraft, og kjøpe tilbake badet. Når de kan bruke 130 millioner på en OL-søknad, så finnes pengene, sier Moxnes.

- Hvor mye vil det koste å kjøpe tilbake badet, og sette det i stand?

- Noen eksakt sum har jeg ikke, men det vil koste noen millioner kroner. Men på langt nær hva en OL-søknad koster, sier han.

tom.vestreng@dagsavisen.no

Les også: