Innenriks

Forbannet på Frp

Bedriftsforbundet er skuffet over at Frp ikke vil prioritere å fjerne formuesskatten neste periode.

- Vi er veldig frustrert over at Frp ikke vil fjerne formuesskatten i neste stortingsperiode, sier administrerende direktør Lars-Erik Sletner i Bedriftsforbundet.

I går gikk Per Sandberg, som leder programkomiteen i Frp, ut i Dagsavisen og varslet at partiet ikke ville prioritere å fjerne formuesskatten de neste fire årene. Bakgrunnen er at grasrota i partiet heller ønsker å prioritere kutt i inntektsskatten og avgifter.

«Svikter små bedrifter»

Hos Bedriftsforbundet, som er en interesseorganisasjon for små og mellomstore bedrifter i Norge, har reaksjonene ikke latt vente på seg fra mange av de med 3.000 medlemsbedriftene. Tilbakemeldingene er klare: Frp er i ferd med å gi opp og svikte de minste bedriftene.

«Vinglepolitikk»

- Tidligere har Frp vært klare på at formuesskatten skal trappes ned og fjerne den. Men slik jeg opplever partiet nå, har de snudd i denne saken. For næringslivet, og for de minste bedriftene, som rammes av dette, så betyr dette en usikkerhet inn i kommende stortingsperiode, sier direktør Sletner og legger til:

- Dette er en resultat av en puslete vinglepolitikk, som vi ikke setter pris på i næringslivet.

Høyre har uttalt at de vil fjerne formuesskatten i neste stortingsperiode. I går ville finanspolitisk talsperson og nestleder i Høyre Jan Tore Sanner ikke kommentere retningsskiftet for Frp.

Men dersom Frp ikke ønsker å prioritere å fjerne formuesskatten om de kommer i regjering kan det bety usikkerhet for hva som skal skje med den omdiskuterte skatten.

Les også: - De vil gi rike nullskatt

I tenkeboksen

I går understreket Frps nestleder Per Sandberg at partiet vil fjerne formuesskatten.

Men når det skal skje, vil han ikke gå nærmere inn på. Sandberg viser til at Frp er inne i en viktig prosess med partiprogrammet for 2013-2017 nå, hvor spørsmålet skal avklares.

Skuffer næringslivet

For næringslivet kan signalene fra Frp bety mer usikkerhet. Bedriftsforbundet mener formuesskatten er «gründerfiendtlig» - fordi man må betale formuesskatt uavhengig om bedriften går med overskudd eller underskudd.

- Jeg synes at Frp skulle slutte å la ser skremme av LO og Arbeiderpartiet, og fokusere på de skadevirkningene det har for næringslivet. Vi savner en tydelig profil på Frp, og oppfordrer partiene på borgerlig side til å samkjøre seg framover. For makan til vinglepolitikk har vi ikke opplevd, sier Sletner og legger til:

- Dette skuffer veldig mange i norsk næringsliv nå.