Innenriks

Lover kamp til siste slutt

Akhtar Chaudhry tror grasrota i Oslo SV vil sikre ham stortingsplassen. I går sendte han en 15 siders e-post til samtlige medlemmer.

- Om jeg har gitt opp kampen mot Heikki? Er du gæren?

Akhtar Chaudhry sier han er motivert som aldri før i kampen om førsteplassen på stortingslista til Oslo SV ved valget i 2013. Han tror ikke han har skadet sine vinnersjanser etter den medieomtalte telefonsamtalen til Nora Fjelddalen, fungerende leder i Oslo SV.

En sint Chaudhry skjelte ut Fjelddalen etter at hun støttet utviklingsminister Heikki Holmås som listetopp og samtidig fastslo at Chaudhry hadde varslet storstilt verving.

- Vi har skværet opp. Nå er det politikken som gjelder, sier Chaudhry til Dagsavisen.

Sendte 15 siders e-post

I går tikket det inn en e-post fra Chaudhry til samtlige medlemmer i Oslo SV. I vedlegget - en politisk plattform på 15 sider - argumenterer han for hvorfor han bør bli listetopp.

- Jeg er sikker på at medlemmene kommer til å lese dette, der jeg viser at jeg er en politiker med visjoner, dybde og bredde, sier Chaudhry, som er vararepresentant på Stortinget for Holmås, samt Stortingets fjerde visepresident.

Skuffet over ledelsen

Han legger ikke skjul på at han er skuffet over at Oslo SVs ledelse foretrekker Holmås.

- I 30 år har Oslo SV sagt at de vil gi ulike mennesker like muligheter. Så er det mange ganger blitt sagt at vi ikke har politikere med minoritetsbakgrunn å velge blant. Vel, jeg har lagt ned iherdig innsats i 22 år i Oslo-politikken og jeg kjenner byen ut og inn. Likevel velger de makta, ved Heikki Holmås, sier Chaudhry.

Han er likevel nokså sikker på seier.

- Jeg merker stor støtte fra grasrota i partiet, og føler meg trygg på at de kommer til å velge annerledes enn det ledelsen i Oslo SV har gjort.

Duellen avgjøres på nominasjonsmøtet til Oslo SV 4. desember. Alle medlemmene i fylkespartiet har stemmerett, såframt de meldte seg inn før 14. november.

sturla.hanssen@dagsavisen.no