Innenriks

Begge siktede begjærer seg løslatt

Advokat John Christian Elden avviser at politiet har grunnlag for drapssiktelsen mot 37 åringen som er pågrepet i Sigrid-saken.

– Det er ikke skjellig grunn til mistanke om forsettlig drap, sier Elden etter fengslingsmøtet i Oslo tingrett torsdag.

– Den vurderingen er vi helt uenige i. Det er også derfor vi har begjært varetektsfengsling med utgangspunktet i den siktelsen som foreligger, sier politiadvokat Cecilie Gulnes som svar på Eldens kommentar. Påtalemyndigheten fikk medhold i at fengslingsmøtet for de to siktede skulle gå for lukkede dører.

Ba om fire uker

Både 37-åringen og den medsiktede 64-åringen begjærte seg løslatt under fengslingsmøtet, mens Gulnes har bedt om fire ukers varetektsfengsling, med brev-, besøks- og medieforbud. Begge mennene er siktet for forsettlig drap, eller medvirkning til forsettlig drap, på Sigrid Schjetne (16).

Siktelsen er formulert slik at det ikke er klart hvor drapet skjedde eller på hvilken måte.

Politiet ønsker de to fengslet av hensyn til etterforskningen.

En time før det første fengslingsmøtet fikk forsvarerne grunnlaget for fengslingsbegjæringene av politiet.

Mange spekulasjoner

Den 37 år gamle mannen satte seg ned klokka 13 i rettssal 127 i Oslo tingrett med advokatene Karen Forbrigd og John Christian Elden ved sin side. Siktede opptrådte rolig i retten og snakket kort med sine forsvarere før dommeren kom inn.

Hans forsvarere motsatte seg begjæringen om lukkede dører, men retten imøtekom påtalemyndighetens ønske. Forbrigd var til stede under avhørene tirsdag, mens Elden overvar et to timer langt avhør onsdag kveld.

– Det er så mange spekulasjoner i denne saken, så det ville vært sunt dersom pressen kunne være til stede for å se hva påtalemyndigheten baserer saken på, sier Elden.

Han sier politiet først siktet 37-åringen, som er fra Ålesund, for ordensforstyrrelse i hjembyen tidlig i vår.

– Kort tid etter fant de Sigrid Schjetne død, og tok deretter ut drapssiktelsen, sier Elden.

Litt før klokka 15 ble fengslingsmøtet for den 64 år gamle siktede i Sigrid-saken avsluttet i Oslo tingrett. Retten skal komme med en samlet kjennelse torsdag ettermiddag for begge de siktede.

– Godt fengslingsmøte

– Det var et godt fengslingsmøte, sier 64-åringens forsvarer Anne Karine Sigmond.

Hun sier hun ikke kan gå inn på bevisene som ble lagt fram for retten. Enten dørene er åpne eller lukket, er det et generelt forbud mot å referere fra fengslingsmøter.

Politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger i saken. Etter en halv time etterkom retten påtalemyndighetens ønske om lukkede dører for ikke å skade etterforskningen.

Påtalemyndigheten frykter at det kan lekke opplysninger dersom mediene får være til stede og mener pressen driver en parallell etterforskning i saken. De mener det kan være personer som sitter på viktige opplysninger, og at det kan være skadelig for etterforskningen dersom disse kommer ut. (NTB)