Innenriks

Brødrene nekter straffskyld

De to brødrene nekter straffskyld både for svindeltiltalen i Ålesund og halliksiktelsen i Oslo og avviser at deres forretningsdrift har vært preget av høy sigarføring.

Oslopolitiet har tidligere uttalt at det foreligger delvise tilståelser blant de fire halliksiktede.

– Dette gjelder ihvertfall ikke meg og min bror. Ingen av oss har tilstått noe som helst i forhold til halliksiktelsen, og det har vi da heller ingen grunn til å gjøre, sier den eldste av de to brødrene til Dagsavisen.

– Farget fremstilling

Utover det ønsker han ikke å kommentere politiets anklage om å ha profittert på utleie av leiligheter til prostituerte. Han reagerer imidlertid sterkt på at han og brorens forretningsvirksomhet i Ålesund er blitt fremstilt som et jappeprosjekt.

– Min bror og jeg er blitt utsatt for en sterkt negativt farget fremstilling i mediene. Våre eiendomsprosjekter i Ålesund var seriøse og fullt ut gjennomførbare. Når det gjelder det omtalte julebordet snakker vi ikke om noen prangende fest, men et selskap vi arrangerte for å kaste glans over arbeidere som hadde stått på som bare det for å få ett av våre prosjekter ferdig før jul det året. Vi følte det riktig å invitere alle arbeiderne, noe som gjorde at julebordet ble litt større enn vanlig, men det eneste spesielle var kanskje at vi engasjerte Robert Stoltenberg til å underholde. Vi valgte ham fordi han haddde den morsomme serien med borettslaget, noe som jo passet med at vi drev med eiendomsdrift og boliger, sier den eldste broren som mener det er fullstendig feil å kalle festen for tidenes julebord i byen.

– Ville betale

Brødrenes forretningsdrift i Ålesund gikk på ryggen etter at selskapet ISS slo deres eiendomsselskap konkurs som følge av manglende betaling for julebordet. I følge den eldste av de to siktede brødrene hadde de til hensikt å betale, men fikk ikke gjort det før konkurskravet ble kjørt gjennom i tingretten. Brødrene har også blitt knyttet til en strippeklubb i Ålesund. Den forbindelsen har den andre broren tidligere avvist i Sunnmørsposten.

– Da vi lånte ut penger til firmaet visste vi ikke at det skulle bli en strippeklubb engang. Vi hadde ingenting med utviklingen av konseptet og driften å gjøre, sa han.

Mer fra Dagsavisen