Innenriks

Kronprinsesse på Rullatorfestival

Kronprinsesse Mette-Marit var en populær gjest da hun åpnet Rullatorfestivalen på Jessheim i Nannestad kommune i går.

Men hva fikk så kronprinsesse Mette-Marit til å si ja til å delta på et slikt lokalt arrangement?

– Da jeg hørte ordet «Rullatorfestival» så greide jeg ikke å la være å komme, for å si det sånn. Vi har snakket om det på kontoret og lurt fælt på hva det egentlig var, sier en blid og smilende kronprinsesse.

Hun mener Eldres kulturuke er et veldig viktig arrangement og er imponert over at det i løpet av ni dager inkluderer over 70 forskjellige tilbud for eldre.

– Jeg synes Ullensaker kommune har gjort en stor innsats for å få til dette. Det er veldig viktig at lokalsamfunn går sammen slik som på Jessheim og får til et slikt tilbud til eldre, sa en imponert kronprinsesse, som tydeligvis storkoste seg i det etter hvert fine høstværet på Jessheim.

Høydepunkt

Eldres kulturuke startet 20. september og avsluttes 28. september. Et av høydepunktene var naturlig nok gårsdagens besøk av kronprinsesse Mette-Marit.

– Vi fikk opprinnelig et nei fra Slottet da vi henvendte oss med spørsmål om kongen eller dronningen kunne komme, men så fikk vi i etterkant beskjed om at kronprinsesse Mette-Marit ville stille opp, forteller en begeistret Rita Fjeld Hovden. Hun er leder for Frivillighetssentralen og prosjektleder for Eldres kulturuke.

En smilende kronprinsesse møtte dermed opp til åpningen av Romsaasparken på Jessheim fredag, en park som er spesielt tilrettelagt for brukere av både rullatorer og rullestoler med sin kombinasjon av slake bakker og spesialkonstruert dekke.

Etter å ha blitt hilst velkommen av varaordfører Steinar Ørum (H) foretok kronprinsessen den tradisjonelle snorklippingen, en snor som for anledningen var spent mellom to rullatorer.

Senere ble den kongelige gjesten underholdt med sang fra over 100 barn fra fire lokale barnehager, og mens hun lyttet til smektende toner fra Ullensaker veterankorps, kunne hun bivåne et noe uhøytidelig rullatorløp med over 40 deltakere.

Møtte «drømmedama»

Da kronprinsessen var på vei ut fra Romsaasparken traff hun en av Ullensakers lokale kjendiser, Tom André Henriksen, kjent fra blant annet TV-serien «Institusjonen».

Han er ikke uvant med å treffe på kongelige ettersom han som ettåring på Rikshospitalet hilste på kong Olav, og som femåring overrakte kronprins Haakon et Hurdalstroll.

Tom-André, som er født med Downs syndrom, har tidligere uttalt at kronprins Mette-Marit er «drømmedama», men hadde ikke møtt henne før nå.

– Hun var veldig hyggelig, forteller han, og var selvsagt ikke snauere enn at han sørget for å få en god klem av kronprinsessen etter at samtalen var over.

Eldreuka på Jessheim har inneholdt alt fra eldretrim og bingo til Da Capo-show med Vidar Lønn-Arnesen. Søndag avsluttes kulturuken med blant annet tangoaften og countrykonsert med Tony Joe White. (NTB)

Mer fra Dagsavisen