Innenriks

Familien tror Viggo Kristiansen er uskyldig dømt

Familien til Viggo Kristiansen tror han er uskyldig dømt, og støtter gjenopptakelsen av Baneheia-saken.

Kristiansens far, onkel, tante og fetter var til stede under en journalistkonferanse i Kristiansand lørdag ettermiddag, hvor den nylig innleverte begjæringen om gjenopptakelse av Baneheia-saken, samt medienes dekning av saken, ble diskutert

Til Dagbladet sier de at Viggo Kristiansen har familiens fulle støtte når han nå søker offentlighet og kjemper for å få straffesaken gjenopptatt. Kristiansen er sammen med Jan Helge Andersen dømt for drap og voldtekt av Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand i 2000.

Aldri i tvil

Faren, Svein Kristiansen, sier han aldri har vært i tvil om sønnens uskyld:

– Viggo sa hele tiden «ta det med ro, det finnes ingen ting. Det kan ikke være noe der». Dette sa han selv da de såkalte DNA-bevisene var på vei fra Spania. Ja, jeg tror på gutten – og mora hans, sier Svein Kristiansen, og henviser til at kona Turid i to rettsinstanser forklarte at hun drapskvelden hadde sett sønnen komme og gå ute i gården.

Bør ta straffen

Jan Helge Andersen tilsto tidlig at det var de to tidligere kameratene som bak de grufulle drapene. Nå sier han at Kristiansen må ta innover seg sin rolle i saken og akseptere sin straff.

– Viggo bør ta straffen sin og slutte å rote, sier han til Dagbladet.

I et intervju med TV2 sier han at han angrer dypt på handlingene, og skulle ønske at de aldri var skjedd. Han holder fast ved at det var de to som sto bak drapene.