Innenriks

– Homofil praksis er synd – ikke homofil legning

Aksept av homofile muslimer vil lokke flere ut av skapet og inn i synden. Men homofili er likevel ikke noe som skal kureres, sier Basim Ghozlan i Det islamske forbundet.

Som ansvarlig for nettstedet islam.no gir Ghozlan informasjon og råd om islam til muslimer i Norge. I en artikkel på nettstedet går han til kraftig angrep på den homofile imamen Muhsin Hendricks, som like før jul holdt et foredrag i Norge. Hendricks mener homofil praksis er tillatt innen islam, noe Ghozlan mener er en oppfordring til synd.

– Homofil praksis er utvilsomt en synd. All seksuell omgang utenfor ekteskapet er en synd, sier forstanderen til Dagbladet i dag.

– AVVIK

Basim Ghozlan erkjenner at det finnes homofile muslimer, noe han ser på som et problem.

– Alle avvik er et problem og homofili er et avvik. Det er det ikke tvil om. I medisinsk forstand er alle avvik sykdom, sier Ghozlan til Dagbladet.

Han frykter ifølge avisen at om homofili blir mer akseptert, vil flere gutter bli påvirket til å «klassifisere» seg som homofile.

– Jeg er ingen medisinsk ekspert, men om det finnes behandling for homofili, så hvorfor ikke? For deres egen skyld er det bedre. Da slipper de å være en del av avviket og det vil gjøre livet deres lettere, sier han.

– Jeg vil ikke generalisere, men for noen blir det en mote å være homo, legger Ghozlan til.

BENEKTER

I ett innlegg på islam.no i formiddag benekter imidlertid Ghozlan at han har sagt at homofile bør kureres. Han utdyper dette overfor NTB:

– En liten andel barn kan være født med fysiske feil. Det er det som bør kureres. Jeg står ikke inne for overskriften i Dagbladet. Den er både misvisende og strider med mine holdninger. Jeg mener ikke at homofili, sånn generelt, bør kureres, sier Ghozlan og fortsetter:

– Men om man har en legning som er i konflikt med ens tro, er det da ikke bedre å slippe å leve med den konflikten? spør Ghozlan.

– Jeg har ikke sagt eller ment at homofil legning er synd. Jeg snakker kun om homofil praksis. All seksuell omgang utenfor ekteskapet er forbudt etter islam, slår han fast.

– Jeg har heller ikke sagt at jeg er redd for at flere kan bli påvirket til å klassifisere seg som homofile. Det er ikke noen trussel. Jeg er ikke bekymret for det, men jeg bare beskriver en virkelighet slik jeg ser den, sier Ghozlan til NTB.

NEI TIL TRAKASSERING

Forstanderen understreker også at han tar avstand fra straff og trakassering av homofile.

– I hvert fall i Norge, her har vi et annet verdisett. Men jeg har forståelse for at de vil ha straff i land der de fleste ikke aksepterer homofili, sier han.

Høyres Afshan Rafiq, som er leder for Høyres forum for mangfold og inkludering, reagerer kraftig på Ghozlans konklusjoner.

– Jeg er selv muslim og har forståelse for Ghozlans tolkning av Koranen. Det jeg ikke har forståelse for er at han er så lite reflektert i erkjennelsen av de norske forholdene, sier Rafiq.

Basim Ghozlan (42) kommer opprinnelig fra Jordan, men har bodd i Norge siden 1990. Han er utdannet dataingeniør ved Høgskolen i Oslo, og har hovedfag i informatikk fra Universitetet i Oslo. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen