Innenriks

Fart og spenning under tak

Dagsavisen gir deg gråværsaktivitetene i Oslo.

På lekelandet Child Planet er det full fart både i ballbingen og sklia. Tobias Aschim på fire år koser seg i bingen. Å fortelle hva han liker best er utelukket. Her er det om å gjøre å få lekt mest mulig.

– Det blir ikke noe problem å legge ham i kveld, når han er så aktiv, forteller faren, Andreas Aschim.

Kan lage raketter

Child Planet er ikke det eneste stedet man finner aktiviteter for barn innendørs. Turistinformasjonen i Oslo anbefaler gjerne familier med barn å ta en tur innom Teknisk Museum.

– Det er stort sett alltid en slager, forteller Katrine Mosfjeld, avdelingssjef for Turistinformasjonen.

På Teknisk Museum kan barna denne sommeren lage egne raketter, som de så kan prøve å skyte opp. Og de kan famle seg gjennom labyrinter eller lage roboter av Lego.

Turistinformasjonen pleier også å anbefale Nobels Fredssenter og Bogstad gård, der det er mange aktiviteter innendørs.

Unorsk tilbud

Selv om Tobias er i full fart, er lillebroren Elias (1 1/2 år) litt forsiktigere, der han klatrer på puter og madrasser. Mødre og fedre passer på sjarmtrollene i alle aldre rundt omkring på de myke madrassene.

– Jeg tror det er litt unorsk å trekke inn sånn. Det er alltid mange foreldre fra blant annet England og Italia her, sier Andreas.

Han skal aktivisere guttene sine i to uker, fordi de har ferie fra barnehagen.

– Jeg har fått en liste av kona med hva vi skal gjøre hver dag, sier han.

Og nevner besøk til både Zoologisk museum og Bogstad gård.

«Hemmelighet»

Over 50 museer finnes i Oslo, og 16 biblioteker, der det er både tørt og godt. Men det er også mulig å få med seg teateret i Frognerparken, der teaterforestillingen for barn spilles i et telt.

Et annet tilbud som Mosfjeld gjerne trekker fram er musikkverkstedet på det internasjonale barnekunstmuseet.

– Det er en litt for godt bevart hemmelighet, mener hun.

For mange er bading innendørs fristende i gråværet, men de fleste svømmebassengene er stengt i sommer. Det eneste innendørsbassenget som har åpent nå er Vestkantbadet.

Kan man reise litt utenfor byen er det mulig å drømme seg bort noen timer på Østfoldbadet i Askim. Her er det bølgebasseng, strandsone, vannfall, grotte og rutsjebaner.

Mer fra Dagsavisen