Innenriks

Vi elsker å grille

Ni av ti nordmenn griller i sommersesongen, og en tredel av oss griller mer enn 15 ganger i løpet av sommeren, viser en fersk MMI-undersøkelse om grillvaner.

– Grilling er en utbredt fritidsaktivitet i alle sosiale lag og i alle aldersgrupper i Norge. Bare 10 prosent av dem som er spurt i undersøkelsen, sier at de ikke griller. De som avstår fra grillingens gleder, er hovedsakelig eldre mennesker, sier Karl Jørgen Tofte i MMI. Han står bak undersøkelsen som MMI har utført for Opplysningskontoret for kjøtt.

Hovedårsaken til at vi orker å bære kull til grillen eller dra fram den store gassgrillen, er samværet og den spesielle sosiale rammen som kan skapes rundt grillen og grillingen på fine sommerdager, ifølge Tofte.

En firedel av det norske grillfolket opplyser at de alltid griller sammen med flere enn dem som de til vanlig spiser sammen med.

Og tallene viser at vi grillet mer i fjor sommer enn året før.

– Fortsatt er det pølsa som er kongen på grillen, forteller Tofte.

Han legger raskt til at nordmenn etter hvert er blitt mer avanserte ved grillen. Grillspyd, flintsteik og spareribs kan etter hvert sees blant pølser på stadig flere griller.