Innenriks

Berg frir til Bjarmann

I dag håper Henning Berg at den tidligere stopperkjempen Torgeir Bjarmannkan delta på Lyn-trening. Det kunne ha banet vei for en debut for Lyn motSandefjord i morgen. For etter at Tommy Berntsen er ute med skade og etterat både Steven Lustü og Kristian Flittie Onstad ble sendt av banen med rødtkort mot Stabæk søndag er det midtstopperkrise i Lyn.

– Kanskje Bjarmann sier Henning Berg om en løsning på den krisa.

– Helt uaktuelt. Vi har bra nok stall. Og vi er uansett bra nok til å slåSandefjord kontrer Torgeir Bjarmann tvert.

– Og jeg opererte nesa mi for alle fotballskader forrige mandag. Så dette erjeg ferdig med. Men jeg takker Henning for tilliten.

Det ble et utvisningsdrama av dimensjoner på Ullevaal søndag. Og ut av detble det noen voldsomme diskusjoner.

39. min. Steven Lustü og Daniel Nannskog kjemper Stabæk-spissen gårover ende. Rødt kort og frispark er dommer Terje Hauges klare dom.

71. min. Kristian Flittie Onstad er i duell med Tom Stenvoll.Sistnevnte går i bakken. Lyn-midtstopperen får sitt andre gule kort dermedrødt og rett i garderoben.

Lyn med ni spillere de siste 20 minuttene. Og det sørget for at Stabæk tilslutt vant 4-1.

Ulik virkelighet

Og da ble oppsummeringen ei reise i høyst ulike virkelighetsoppfatninger. Vistarter med Steven Lustüs direkte røde kort.

Daniel Nannskog: – Han rev meg ned da jeg var alene gjennom.

Steven Lustü: – Stabæk-spissen var ikke interessert i å score. Han søkernærkamp. Til slutt slenger han seg ned. Og nei jeg holder ikke i trøya hans.

Dommer Terje Hauge: – Kapteinen på Lyn kom på etterskudd. Han hadde hånda påskulderen til Stabæk-spissen. Armene hans hang over skulderen til spissen imange sekunder. Han blir helt klart fratatt en klar målsjanse.

Det betydde rødt kort og frispark og Veigar Pall Gunnarsson skrudde balleni nettet og utlignet Lyns ledelse til 1-1. Lyn hadde tatt ledelsen på etselvmål av Mike Kjølø.

For oss nøytrale er det endelig en dommer som slår ned på det vi har settoss så inderlig lei på men som dommere av feighet har unnveket å dømme for.Vi støtter Hauges avgjørelse.

Det andre røde

Men også Lyns andre røde kort har helt forskjellige versjoner.

Tom Stenvoll: – Jeg får en dytt i ryggen og mister balansen. Klar straffe.

Kristian Flittie Onstad – som syns det første gule kortet var greit – etterå ha hørt Stevolls versjon: – Latterlig. Kaller du det å knuffe i ryggen?Jeg treffer ham så vidt med brystkassa. Jeg skjønner ikke hva dommerenblåser for. Dette var filming.

Lyn-trener Henning Berg: – Det er trist å se at norske spillere kan kasteseg ned og filme seg til straffe og få en spiller utvist for det.

Dommer Terje Hauge: – Det andre gule kortet kom på grunn av usportsligopptreden. Lyn-spilleren gir Stabæk-spilleren en dytt. Det var sabotasje avspillet. Jeg var veldig godt plassert. Og jeg løper ikke rundt og tenker påhvem som har gult kort fra før. Det oppdaget jeg ikke før jeg ga ham dettegule kortet.

Som altså førte til rødt.

Og igjen oss nøytrale: Denne var mer enn tvilsom. Dette var teatralskoppvisning av Stenvoll. Som lurte Hauge. Og som snudde hele kampbildet.

Best

Og med ni mann ble Lyn sjanseløse.

– For vi var best 11 mot 11. Og vi var best 10 mot 11. Vi har ikke fått dettil slik vi ville i de tre første kampene våre men i dag var vi gode menerHenning Berg.

Gode inntil det røde nummer to kom.

For da kunne Stabæk cruise innmed straffemålet til Daniel Nannskog3-1-målet til Veigar Pall Gunnarsson og 4-1 ved Nannskog.

Og nå må altså Lyn finne kriseløsninger foran kampen mot Sandefjord i morgen.

PS! Lyn-trener Henning Berg bekreftet i går overfor TV 2 at de haddeprøvd å få ham spilleklar men Norges Fotballforbund sa nei. Det er nestento år siden Berg sist spilte kamp.

Mer fra Dagsavisen