Innenriks

Mindre informasjonetter SAS-fusjonen

– Det var stor kulturforskjell. I Braathens var det en åpen dialog selv om vi til tider kunne være sterkt uenige. I SAS ble beslutninger tatt uten at de ansatte hørte noen ting sier tidligere leder av Funksjonærklubben i Braathens Peggy Hessen Følsvik.

Hun har permisjon fra SAS Braathens og er nestleder i Handel og Kontor.

Hessen Følsvik mener lite ansattemedvirkning hemmelighold og dårlig informasjon fra konsernledelsen var en av hovedårsakene til støyen omkring fusjonen. Eks-klubblederen forteller at bakkeansatte i Braathens blant annet fikk signaler om at flere ville få sparken men ble holdt på pinebenken i lang tid mens beslutningene ble tatt i lukkede rom. Ryktene surret og samtidig oppsto mange interne konflikter mellom fagforeningene.

– Om årsaken var at informasjonen stoppet om ved tillitsvalgte eller at den ikke engang nådde dem vet jeg ikke. Men informasjon og følelse av medvirkning blant de ansatte er viktig i alle vellykkede omstillingsprosesser. Hvis det er åpent for innspill underveis virker ikke endringene så skremmende legger hun til.

Kommunikasjonsdirektør Cathrine Foss Stene avviser kritikken.

– Generelt vil jeg si at i SAS Braathens er vi opptatt av stor takhøyde og en god dialog med medarbeidere og fagforeninger. Samtidig er det slik at mediene er veldig interessert i virksomheter som vår og skriver om ting på et tidspunkt beslutninger ikke er tatt. Dermed kan det framstå som om vi ikke tar kommunikasjon på alvor sier Foss Stene.

Mer fra Dagsavisen