Innenriks

Får hjelp til et rikere liv

Feldberg strekker ut armene lener seg mot sin coach og gjør øvelsen hun har lært på kurs. Hvis begge to lener seg 100 prosent og stoler på den andre 100 prosent går øvelsen bra. Hvis ikke fungerer den ikke.

– Det er det coaching handler om – et partnerskap sier Ann Elin Schüssel som er Feldbergs coach.

– Pust dypt ned i magen og så ser vi ut i verden! – roper Schüssel.

– Ja og om lenge vi lener oss 100 prosent begge to så er det ikke så tungt legger Feldberg til.

Mange grunner

– Det er mange grunner til at jeg har valgt å benytte meg av en coach. Man ønsker seg jo et flott liv som inneholder spennende muligheter forteller Feldberg.

– Når man har både familie med små barn og en lederjobb er det mye som skal klaffe. Det er vanskelig å takle det noen ganger sier Feldberg som arbeider som markedssjef og er nestkommanderende i Universitetsforlaget.

– En coach bidrar til at lederen lærer om seg selv lærer å se seg selv og lærer å være tydelig på hva som er motivasjonen for å være leder. For at lederen skal lede andre må lederen være bevisst på og kjenne seg selv sier Ann Elin Schüssel som driver Start Now Coaching.

Videreutdanning

Feldberg har fått flere tilbud om påfyll og videreutdanning fra Aschehoug-konsernet hvor hun arbeider men kan ikke se hvordan hun skal få tiden til å strekke til.

– Jeg har små barn og kan derfor ikke gå på kurs i helgene reise mye eller bruke mye til på utdanning. Så derfor tenkte jeg – hva trenger jeg mest? – Jo en coach som kan se meg som hel person inn mot det profesjonelle arbeidslivet.

Feldberg forteller at fokuset ble endret da hun trådte inn i en lederstilling.

– Når man tar en lederjobb så skifter fokuset fra egne prestasjoner til det å gjøre andre gode. Man må tenke annerledes sier Feldberg.

Eksklusivt

– For å være en god leder må man være et helt menneske og da må man ha det godt på alle områder i livet. Da er det eksklusivt å ha en coach som tar seg tid til deg som person og til å være en effektfull samtalepartner forteller hun.

Feldberg blir coachet av Schüssel og bruker teknikker hun lærer av sin coach til å coache andre ansatte i bedriften. Hun er den første lederen i sin bedrift som har tatt i bruk dette verktøyet.

– Mental trening er like viktig som fysisk trening sier Feldberg.

Hun tror at bedrifter som velger en coach får mye igjen for dette på sikt.

– Jeg tror man vil se flere kvinner med familie som tar spennende ansvarlige lederjobber i framtiden om bedriftene velger å være fleksible i forhold til deres behov i en periode. Coaching er et godt bidrag avslutter lederen.

Mer fra Dagsavisen