Innenriks

– Glad for at jegbeholder jobben

Direktør Knut Grøholt er «fredet» og får fortsette. Et enstemmig styre har full tillit til ham.

– Det er jeg glad for sa Grøholt etter at styret offentliggjorde sin beslutning i går.

Reagerer

I styret sitter to av de ansattes representanter deriblant Helge Storvik. Han legger likevel ikke skjul på at de ansatte i Vinmonopolet reagerer på at styret beholder sjefen men sparker to og degraderer tre andre ansatte i forbindelse med å ha mottatt gaver fra selskapet Ekjord.

– Ja det er en viss undring blant mine kolleger over utfallet av denne saken sier leder i Funksjonærklubben i Vinmonopolet Helge Storvik til Avisenes Nyhetsbyrå.

På spørsmål om det er urettferdig at sjefen går fri når ansatte sparkes svarer styreleder Harald Arnkværn slik overfor NTB:

– Jeg ser at vi har et kommunikasjonsbehov. Men det ville vært feigt av styret om vi skulle ta ham ut av stillingen uten at det var grunnlag for det for å tilfredsstille et medieskapt behov.

– Skulle ikke reist

Grøholt har innrømmet å ha vært med på i alt fire invitasjonsturer deriblant til OL i Sydney og friidretts-VM i Aten – turer som var verdt mer enn 100.000 kroner. Disse ytelsene gitt av blant annet Telenor og underselskapet Bravida ble ikke oppgitt til skattemyndighetene slik loven krever.

Arnkværn mener det er forskjell på å la seg invitere på tur med en vinleverandør og å delta på relasjonsbygging i næringslivet av den typen Grøholt har vært med på.

– Vi vil ikke kalle det kritikkverdig men vi og Grøholt ville i dag helst sett at han ikke deltok på reisene medgir Arnkværn.

Styrelederen startet gårsdagen med å informere arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten om vedtakene som ble gjort natten i forveien. Skulle Grøholt fått sparken måtte det skjedd fra regjeringshold. Men arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten nøyer seg med å ta «styrets anbefalinger til etterretning».

Mer fra Dagsavisen