Innenriks

Norske kvinnerpå dildo-toppen

Mer enn 350.000 mennesker fra 41 land deltok i det som er kjent som den største sexundersøkelsen i verden. Kondomprodusenten Durex står bak.

Uten å starte diskusjonen om norske kvinner egentlig trenger mannen vil Dagsavisen skrive at i kategorien «vibrator» havner norske kvinner på topp bare slått av de urnorske søstrene på Island. På sagaøya eier hele 52 prosent av alle kvinnene en dildo mens ganske nøyaktig 50 prosent av norske kvinner har en lignende lekesak i sitt hjem.

Ikke særlig potent

Vibrator-kategorien er den eneste kategorien Norge hevder seg skikkelig i og seieren her blir kanskje ikke fullt så grei når undersøkelsen også viser et skuffende resultat for Norge når det gjelder antall samleier per år.

Helt nede på 28. plass av de 41 landene dukker Ola og Kari opp på samleiefrekvensen. Kun 102 ganger i året drister norske kvinner og menn seg til sengekos noe som også er under gjennomsnittet på 103 ganger per år – nærmere bestemt noe sjeldnere enn hver tredje dag.

– Jeg tror ikke på at årsaken til at vi har så mange vibratorer er få samleier ler daglig leder Randi Solberg i Flirt.

Hun skylder på jobb og tidspress.

– Men er vibratorer tidsbesparende da?

– Nei men det er ikke nødvendig at begge er til stede smiler Solberg.

Hun selger vibratorer over disk til både menn og kvinner. Senest i går til en kvinne på 70 som trengte et vibrator-egg fordi hun var blitt enke.

Ung lyst

Undersøkelsen befester Frankrike som det mest sexy landet i verden. Der i vingården har de seg hele 137 ganger i året. Grekerne følger etter med 133 ganger deretter overraskende Serbia og Montenegro med 131 ganger. Japanerne er minst seksuelt aktive og finner sammen kun 46 dager i året. Her skal det være skrevet at 30 prosent av de japanske kvinnene eier en vibrator.

Internasjonalt er det voksne mennesker mellom 35 og 44 år som har oftest sex det vil si hele 116 ganger.

Stikk i strid med myten kanskje har ungdom mellom 16 og 20 år kun sex 91 ganger i året. Så har da også alderen for å begå den seksuelle debuten noenlunde konstant de siste årene på rundt 177 år. Bare tre av ti debuterte før de fylte 16 år. Men trenden for dagens 16-20 åringer er å debutere vel ett år tidligere! Det vil si lik den norske debutalderen som er 165 år i gjennomsnitt ifølge undersøkelsen.

Kina har desidert flest sexpartnere nærmere 20 i løpet av et liv. Danmark kommer på fjerdeplass med 13. Nordmenn sånn midt på treet med 11.

Hyler av glede

Og når man først ligger med hverandre da så er det italienerne som når de største høyder oftest. Hele 61 prosent av italienerne får orgasme hver gang de har sex etterfulgt av Serbia og Montenegro med henholdsvis 56 og 54 prosent.

Mer enn en av ti kinesere har aldri hatt orgasme etterfulgt av finnene (!) hvor 10 prosent aldri har fått denne form for utløsning. Manglende orgasme-glede føles bare ørlite mindre på kroppen i Sverige hvor 8 prosent aldri har hatt orgasme.

Norge gjør seg noenlunde godt ettersom 40 prosent får orgasme hver gang. Men det betyr samtidig at man kan ha opplevd «fake» orgasme i hele seks av ti tilfeller.

På verdensbasis har nemlig hver fjerde kvinne lurt noen til å tro at hun fikk orgasme de siste 12 månedene – fire av ti kvinner har en eller annen gang lurt noen til å tro at det gikk for henne – og oppsiktsvekkende nok har hele 17 prosent av mennene klart å gjøre det samme!

Balkanlandene er enerådende når det gjelder tilfredshet men i mer vestlige strøk avsløres det også noe heitere tilstander:

For hvem skulle tro at det er britene og tyskerne som har de lengste forspillene på over 20 minutter!