Innenriks

Jordal får byens største skatepark

Rullebrettkjører Seth Raknes (18) gliser fra øre til øre. Ved Jordal Amfi har kreftene som kan realisere et storanlegg for ham og de 10.000 andre skaterne i Oslo møtt opp. Byråd for byutvikling Grete Horntvedt president i Norsk organisasjon for rullebrett (NORB) Kjetil Ostling samt representanten for «Bygg uten grenser» John-Erik Reiersen.

Skulpturlandskap i betong

De skuer ut over den slitte trekonstruksjonen som skaterne til nå har benyttet seg av men som snart kan bli erstattet av «et skulpturlandskap i betong» som byråden uttrykker det.

Nettopp estetikken har vært årsaken til at politikerne har vært lunkne til å lage nye anlegg til tross for at NORB lenge har jobbet mot det offentlige for å få midler til å bygge skikkelige aktivitetsområder for skatere. Løsningen ser nå ut til å komme fra mur- og betongbransjen. Gjennom fellessatsingen «Bygg uten grenser» tar de initiativ til å oppføre et kjempeanlegg i nettopp mur og betong.

– Fordelen med å bygge i betong er at konstruksjonene blir svært solide skadefrekvensen blant rullebrettkjørerne går ned og støyen fra skatingen dempes. Dessuten kan man være kreativ i utformingen av anlegget sier John-Erik Reiersen.

Trenger sponsorer

I tillegg til å sørge for selve utbyggingen bidrar også «Bygg uten grenser» med inntil én million kroner til prosjektet. Totalt kan det komme til å koste 3 millioner.

– Vi er avhengige av å få med oss flere sponsorer i tillegg til at vi jo håper på at kommunen bidrar sier Kjetil Ostling.

Byråd Horntvedt kan ikke si noe om kommunens bidrag nå men ser i alle fall ingen hindringer i at skateanlegget kan ligge på Jordal.

– Området er allerede regulert til idrettsformål. Og det ligger jo allerede et skateanlegg her som vi kan bytte ut med det nye. For meg må det gjerne skje så fort som mulig. Jeg er kjempebegeistret for initiativet til «Bygg uten grenser» og ser gjerne at vi får slike anlegg både på Voldsløkka og Akershus-stranda. Ja dette er bare begynnelsen. De kan poppe opp over hele byen sier Horntvedt.

Reiersen og Ostling mener anlegget som kan bli på inntil 1.500 kvadratmeter kan stå klart om et halvt år. Utformingen er ikke klar men inspirasjonen hentes fra lignende prosjekter i USA og Europa.

– Det blir vakker kunst mener Horntvedt.

– En urban attraksjon rett og slett. Og så kommer vi garantert til å bruke norsk betong.

Mer fra Dagsavisen