Nyheter

Ruster seg til kamp mot Hagen

Oslo Frps førstekandidat Carl I. Hagen brukte seierstalen til å utrope Raymond Johansen til hovedmotstander. Den kampen er Raymond Johansen godt forberedt på.

I går kveld ble Carl I. Hagen (70) gjenvalgt som Oslo Frps førstekandidat i en nervepirrende kampvotering. Og lovte samtidig Aps Raymond Johansen kamp om innføring av eiendomsskatten i Oslo. Slagordet «Pass deg, Raymond» ble hyppig ropt under valgmøtet.
– Raymond, det blir ikke så enkelt som du hadde tenkt, sa en offensiv Carl I. Hagen i seierstalen.
Den kampen tar Aps partisekretær og byrådslederkandidat, Raymond Johansen, mer enn gjerne.
– For det første vil jeg gratulere Carl I. Hagen med nominasjonen og kamp skal han få. Jeg ønsker å minne Hagen om at han har hatt innflytelse og makt i Oslo de siste 18 årene. Mye han kritiserer er hans egen politikk, sier Raymond Johansen til Dagsavisen.

Barnehage og eldre

Aps byrådslederkandidat skulle gjerne hørt Carl I. Hagen snakke mer om stoppeklokkeomsorgen og de utfordringene hovedstaden har innen eldreomsorg. 
– Hagen sier er at han bare vil forsterke og utvide privatisering, utsalg av barnehagene og annen kommunal virksomhet. Det har vi tenkt til å gi han kamp om. Det må bygges flere barnehager.  Også er jeg opptatt av at vi må klare å gjøre noe med den enorme veksten som Oslo står overfor. Betydning for sykkelveier, boligbyggingen og bygging av skole og barnehager. Her deler jeg ikke Carl I Hagen perspektiv , sier Johansen.

Høyre hovedutfordrer

I midten av november viste en InFact-måling gjort for Ap at partiet gjør et solid byks på meningsmålingene blant velgerne i Oslo. 36 prosent er opp tre prosentpoeng fra valgresultatet i 2011. Samtidig stupte Høyre til 23,4 prosent. 
– Høyre er det største partiet og Stian Berger Røsland er i dag byrådsleder og regjeringssjef i Oslo så det er klart det er han som er hovedmotstanderen. Dessuten håper jeg på masse fokus på valget høsten. Hagen er flink til å sette dagsorden og skape fokus rundt oslopolitikk, sier Johansen.   

Lukket by

Etter 18 år med borgerlig styre mener Ap-toppen at Oslos offentlighet er blitt mye mer fragmentert. Neste års valgkamp må gjøres rikspolitisk interessant, ifølge Johansen

–  Vi er prisgitt at riksmedia som er i Oslo dekker det som foregår i Oslo. Men vi har ingen Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad.  Nå legges jo også flere lokalaviser i Oslo ned. Det er hyggelig at dere i Dagsavisen ruster opp oslodekningen, men det skrives mindre om Oslo i dag enn det gjorde for 20 år siden. Derfor er det avgjørende å gjøre neste års valg rikspolitisk interessant. Vi vil fokusere på løsningene våre for byen, fortsetter Johansen.

Denne uka møter byrådslederkandidaten fra Groruddalen lokallagene i de ulike delene av byen. I tillegg har han hatt møte med alle de nynominerte bystyrerepresentantene for partiet.

– Lokallagene er opptatt av utfordringene knyttet til den voldsomme veksten hovedstaden står overfor. Og i samferdselssektoren er det der det merkes mest akkurat nå.

Mer fra Dagsavisen