Nyheter

Foreslår å gi lærerne plass i rektorboligen

Kampen mot bussing av de minste skolelevene på Etterstad fortsetter. Forslag om bygging av ny paviljong og bruk av rektorbolig legges nå på bordet.

Stappfulle osloskoler har fått Utdanningsetaten til å jobbe på spreng for å få plass til alle førsteklassingene. For å løse floken med for mange skolestartere på Vålerenga, ny skole på Hasle og bygging av ny skole på Brynsengfaret foreslo Utdanningsetaten å busse skolestartere fra Etterstad i 2015 og 2016 til Teglverket skole på Hasle. Foreldrene på Etterstad har i hele høst jobbet mot denne løsningen, og fikk delvis medhold av Utdanningsetaten som omgjorde vedtaket i november om bussing. Etaten lar 2015 barna få gå på Vålerenga skole, mens skolestarterne i 2016 må belage seg på bussing. Oslo Ap og foreldrene har enda ikke fått se regnestykket som Utdanningsetaten har lagt til grunn for nei til paviljong på Vålerenga skole.

Vil ha regnestykke

Derfor ber nå Oslo Arbeiderparti utdanningsbyråden å se på mulighetene for å utvide lokalene på Vålerenga skole ved enten å ta i bruk rektorboligen eller sette opp paviljong fra skoleåret 2016/17, og orientere bystyret om kostnadene ved dette ved neste bystyremøte 11. desember.

 – Jeg tror ikke det er mange som ivrer etter at man setter opp ny paviljong på skolen, for det vil etter all sannsynlighet gå på bekostning av ballbanen. Men vi synes det er viktig å vite hva en paviljong koster og hva det innebærer slik at vi kan ta den avgjørelsen. En løsning som vi mener burde vært sett på er å bruke rektorboligen, som i dag er leid ut til andre formål, til lærearbeidsplasser. Lærerkontorene kunne vi da brukt til midlertidige klasserom. Det er jo snakk om to klasser i en begrenset tidsperiode , sier nestleder i kultur- og utdanningskomiteen i Oslo Andreas Halse (Ap). 

Bismak

Elisabeth Holmstad og Erlend Vetleseter fra Etterstad var aktive i foreldreaksjonen. De er glade for at deres datter nå for gå på Vålerenga skole til nye Brynsengfaret skole står klar om to år.

– Det som foreldreaksjonen foreslo var å bygge på paviljongene som er der nå. Vi skulle veldig gjerne sett det regnestykket som Utdanningsetaten har brukt for å fatte vedtaket. Avgjørelsen fra Utdanningsetaten med bussing av 2016-skolestarterne gir jo en bismak. Vi er sjeleglad for at vår datter skal få gå på Vålerenga skole, men det blir allikevel en splittelse, sier Erlend Vetleseter til Dagsavisen.

Trebarnsforeldrene forteller at det har kommet noen reaksjoner fra foreldrene til 2016-starterne.

– Noen barna som nå skal busses til skolen i 2016 bodde tidligere innenfor den «trygge» inntaksgrensen til Vålerenga skole. Vi vet om en mor som var forespeilet at hennes barn fortsatt skulle få starte på Vålerenga, men så ender det med hennes barn i stedet blir sendt til Teglverket. Det er kjipt for de foreldrene det gjelder. Og håpet er at Utdanningsetaten klarer å finne en løsning før de begynner på skolen, sier Vetleseter og Holmestad.

Mer fra Dagsavisen