Nyheter

Mener en side av Polarbröd er sunnere

– Vi får stadig spørsmål vedrørende hvilken side som er den riktige siden å ha pålegget, sier produktsjef Anne Britt Bråthen i Findahl & Krogh AS som har agentur på Polarbröd i Norge.

I likhet med bakerisjef Karoline Navestad Olsen ved Bakfickan mener Polarbröd-forhandleren at det må være opp til enhver hvilken side man foretrekker å smøre på Polarbrödet.

– Vi mener at det ikke er noen riktig eller feil side å smøre pålegget på, det er opp til hver enkelt hva de ønsker, sier produktsjef Anne Britt Bråthen i Findahl & Krogh AS.

Den svenske oppfinnelsen Polarbröd har på kort tid blitt en stor favoritt også hos nordmenn.

Strammere linje uten hull

Men ettersom siden med hull «fanger» smør og pålegg nedi hullene, kan det være et sunnere alternativ å smøre pålegget på den glatte siden.

– For de som er glad i ekstra mye smør og pålegg, så velger de naturlig nok siden med hull. De som ønsker å kjøre en strammere linje med mindre smør og pålegg, velger siden uten hull, sier Bråthen.

Hun er enig med det som flere allerede har kommentert på Reddit.

– Vi kan jo si det er hverdags-side og helge-side på Polarbrödet. Når du skal kose deg litt ekstra velger du siden med hull, mens du i hverdagen velger siden uten hull.

Delte meninger

Polarbröd regner hullsiden som «opp» i alle andre sammenhenger.

– I posen ligger brødene stablet med hullsiden opp. Når vi fotograferer legger vi også alltid hullsiden opp, men dette har nok mest med det estetiske å gjøre, forklarer hun.

Og det er ikke bare i sosiale medier at det er delte meninger om hvilken side man foretrekker.

– Selv her på kontoret er det delte meninger på hvilken side som er favorittsiden på Polarbröd, så vi skjønner godt at det er delte meninger i sosiale medier, sier Bråthen.

61 prosent smører flatsiden

Karin Nilsson-Malmen i Wasa Knekkebrød har tidligere kommentert på hva som er opp og ned, til forbrukernettstedet Klikk.no.

– Når vi tar bilde av produktene, legger vi dem med den siden vi regner som opp, nærmere bestemt den hullete siden, sier hun.

Men Wasa hadde også en kampanje i Norge for en del år siden med «folkeavstemning» på hvilken side som er den «riktige».

– 10.000 nordmenn avga sin stemme og opptellingen viste av 61 % mente at den flate siden uten hull er den rette å ha pålegget på og 39 % mente den hullete, sa forbrukerkontakt Lars Langset i Barilla Norge, til nettstedet.


Nyeste fra Dagsavisen.no: