Nyheter

Trosser «Hans» og starter valgkampen: – Som en vanlig september i Bergen

I kveld banker Erna og Høyre-toppene på dører i Groruddalen. De er forberedt på uvær.

– Det er ingenting med Hans i Oslo som har vært ekstremt i det hele tatt. Det er som en vanlig september i Bergen, sier Erna Solberg til Dagsavisen.

Høyre-lederen er på vei inn i Høyre-bussen, som er dekorert med en diger tegning av nettopp Erna Solberg. Sammen med byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg og Oslo Høyres ordførerkandidat Anne Lindboe skal hun starte valgkampen i Oslo.

Det er oppholdsvær når Høyre-toppene bestiger Høyre-bussen. Men «Hans» er fortsatt på alles lepper, og regntøyet ligger klart i sekken. Likevel er ikke Solberg bekymra for været.

– Meldingene var jo skarpere enn været har vært. Dette går fint, sier hun.

– Byrådsleder Raymond Johansen ba folk om å holde seg hjemme fra jobb i dag?

– Vi bergensere kunne ikke jobbet vi, hvis vi ikke skulle jobbe på sånne dager, kontrer Erna.

Starter i Groruddalen

Høyretoppene har valgt seg ut Groruddalen som åsted for den store åpningsdagen. Både stortingsrepresentanter, bystyrepolitikere og vanlige medlemmer skal ut og banke på dører for å overtale folk til å stemme Høyre.

– Hvorfor Groruddalen?

– Det er viktig å få gode stemmer der også. Og alle steder i byen. Men jeg tror det er potensial i Groruddalen, sier Solberg.

Hun lover at de skal prøve å skaffe stemmer alle andre steder i byen også, men mener det er flere velgere i ytre øst som nå ser på å stemme Høyre som et alternativ.

Vil vinne tilbake Osloskolen

Solberg trekker fram skolepolitikken som et tema som er spesielt viktig i Oslo. Da Høyre styrte byen var «Høyre-skolen» et begrep, mens nå er det SV som sitter med utdanningsbyråden og styrer skolen.

– Vi har hatt veldig stor suksess med skolepolitikken i denne byen, som gjorde at flere elever klarte å strekke seg til å nå målene og bruke talentene sine. Det synes jeg vi skal prøve å komme tilbake til, sier Solberg.

Hennes etternavnebror og byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg, mener Høyre greide å løfte elevene som hadde et vanskelig utgangspunkt, bedre enn det sittende byrådet får til.

Smiler

– Det er ekstra viktig i Groruddalen, sier han.

En god skole er det mest sosialt utjevnende tiltaket vi har, legger ordførerkandidat Anne Lindboe til.

– Det er jo i sånne områder politikken kan bety mest, hvor foreldrene kanskje ikke har samme mulighet til å følge opp som andre steder, sier Erna Solberg.

Og enn så lenge smiler både værgudene og velgerne til Erna Solberg. I slutten av juni viste en Oslomåling at Høyre ser ut til å overta byrådskontorene etter valget 11. september. Og ennå har det ikke begynt å regne noe særlig heller.

Mer fra Dagsavisen