Nyheter

Turistene tatt med altfor mye bagasje: – Dette går ikke

Turistbussen måtte sette fra seg haugevis av kofferter før de fikk kjøre videre.

BERGEN (Dagsavisen): En buss fylt til randen med kinesiske passasjerer på vei mot Bergen ble stoppet for kontroll på Åsane trafikkstasjon onsdag. Det viste seg fort at bussen også var fylt til randen med turistenes kofferter.

Da den polske bussen kjørte opp på vekten Statens vegvesens kontrollstasjon, viste det seg at den hadde en overvekt på 1.100 kilo.

– Dette går ikke. Med nesten 12.400 kilo på en aksel blir det for tungt, og for mye trykk på veibanen, sier kontrolleder Inge Hellebust til Dagsavisen.

Etter en samtale med sjåføren og guiden i bussen, ble det klart at de ikke bare måtte godta en bot på 6.050 kroner for overvekten, men koffertene måtte også ut av lasterommet.

– Overvekten måtte bort. Og boten betalte de med kort på stedet, sier Hellebust.

Én etter én ble koffertene plukket ut fra det proppfulle bagasjerommet og plassert inntil en vegg på stasjonen, mens turistene så betuttet på gjennom bussvinduene.

Løsningen på klemmen ble at turistene ble kjørt inn til hotellet sitt i Bergen sentrum, før bussen gjorde retur til trafikkstasjonen og hentet de hensatte koffertene.

Ifølge Hellebust skal reisefølget videre til Oslo på torsdag. Hvordan de da løser overvektsfloken er uvisst.

Nyeste fra Dagsavisen.no: