Nyheter

Ingen trusler mot Oslos Mini Pride

Avlyst i Bergen. Men i Oslo går den skeive barnefestivalen som planlagt

Saken er oppdatert

Oslo pride har ikke mottatt noen trusler mot årets festival, verken Mini Pride eller andre. Det opplyser Oslo Pride i dag, etter at Redd Barnas barnefestival i forbindelse med Pride i Bergen er avlyst på grunn av trusler. Så langt er det ikke gjort noen endringer i planene i Oslo.

– Dette er utrolig trist å høre, men er nok et eksempel på holdningene som finnes der ute. Samfunnet har en vei å gå før alle kan føle seg inkludert, skriver Dan Bjørke, leder i Oslo Pride, i en e-post til Dagsavisen.

Mini Pride er en egen festival i Pride-festivalen, som skal være på Kontraskjæret i Oslo. Der skal det både være aktiviteter for barna og show fra scenen. Blant annet kan man oppleve rulleskøyteshowet «Girls on Wheels», dragshowet «PrinsHen», Tinashe Williamson og det musikalske eventyret «Du og jeg og vi 2-3-4».

Det er åpent for barn og familier, men også barnehager og AKS.

Politiet opptatt med Nato

På spørsmål fra Dagsavisen om Oslo politidistrikt har planer klare for hvordan de vil håndtere eventuelle trusler mot Mini Pride og Pride Oslo, svarer felles leder for operativ tjeneste, Martin Strand:

– Oslo politidistrikt er i gang med planleggingen, og vil iverksette nødvendige tiltak basert på gjeldende trusselvurdering. Oslo politidistrikt har for øvrig god dialog med arrangørene. Utover det er det enda fire uker til Oslo Pride. Oslo politidistrikt har nå et stort sikkerhetsoppdrag knyttet til Natos utenriksmøte. Det er derfor noe tidlig å gi ytterligere detaljer knyttet til sikkerhet rundt Oslo Pride.

Fjorårets pridemarkeringer rundt om i landet ble sterkt preget av masseskytingen i Oslo, som etterforskes som et terrorangrep.

– For jævlig

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen reagerer på avlysningen i Bergen.

– Det er for jævlig at noen kommer med så sterke trusler at Redd Barna ser seg nødt til å avlyse arrangementet under Regnbuedagene, sier hun til Dagsavisen.

– Regnbuedagene er folkefest, en feiring av mangfold og å være den man er. Jeg skal til Regnbuedagene i morgen, og gleder meg til det.

Hun er klar på at vi ikke skal tie.

– De forsøker gang på gang å true oss i stillhet, men den kampen skal de ikke få vinne.

– Forståelse

Politiet i Bergen sier de har forståelse for at Redd Barna valgte å avlyse et pridearrangement for barn, men at det er beklagelig, skriver NTB.

– Politiet har i forkant av arrangementet hatt god dialog med arrangør. Det var ingenting i våre risikoanalyser som tilsa at arrangementet ikke kunne avholdes, skriver politiet i Vest i en pressemelding.

– Politiet var forberedt på å sikre arrangementet og hadde planlagt nødvendige tiltak. Redd Barna har opplyst til oss at beslutningen om å avlyse ble gjort på selvstendig grunnlag, uavhengig av politiets vurderinger. Vi henviser til Redd Barna for ytterligere kommentar til dette.

Nyeste fra Dagsavisen.no: