Nyheter

Mystisk person har i ni år sendt gaver til Malvin (71): – Jeg aner ikke hvem det er

Helt ut av det blå begynte det å dukke opp bursdags- og julegaver i posten.

BERGEN (Dagsavisen): «Jeg må si jeg er mektig imponert over din aldringsprosess. Du blir flottere og flottere for hvert år som går! Gratulerer!» er den smigrende teksten på kortet som bare er signert med «NN».

Og slik er mange av de andre kortene Malvin Polden har fått de siste ni årene. Men hvem avsenderen er aner ikke drosjesjåføren fra Sotra utenfor Bergen.

– Det er en eller annen der ute som har det skikkelig moro. Han eller hun ler seg sikkert krokete, sier Polden skrattende.

Ut av intet

I 2014 kom den første gaven.

– Plutselig kom det bare en flaske whiskey i posten på bursdagen min. Jeg skjønte ingenting. Om det var et kort med den gangen, kan jeg ikke huske. Men året etter kom det jammen enda en pakke.

Og denne gangen var det også kort med, fra en som kalte seg «Anonym Beundrerinne». Senere har avsenderen endret signatur til «Anonym», eller bare «NN».

Dette kortet fulgte med en flaske whiskey i 2015.

– Jeg har ikke peiling på hvem det er. Det kan godt være jeg har gjort noe godt for en dame, en som var veldig fornøyd, flirer 71-åringen, som presiserer at han har vært lykkelig samboer gjennom flere år.

De første par årene vekslet avsenderen mellom whiskey og konjakk, men Polden er mest glad i Bailey’s, noe han flagger tydelig på sin Facebook-profil. Det fikk tilsynelatende den anonyme gavegiveren med seg. For da han flyttet høsten 2016 kom det en innflytningsgave i en liten eske fylt med Bailey’s i miniatyrflasker.

Da Polden flyttet inn i nytt hus, var den mystiske personen snar med å gratulere.

– Det er helt tydelig at denne personen er en av mine Facebook-venner. Ellers ville jeg ikke plutselig ha fått Bailey’s i stedet, mener Polden.

Et mysterium

Bailey’s-flaskene fortsatte å komme. Og nå økte også frekvensen. Den humørfylte drosjesjåføren fikk både julegaver, bursdagsgaver, og et år også et påskeegg fylt med den søte sjokoladelikøren.

Påsken 2017 kom dette velfylte egget i posten.

Hver gang la han overgitt ut en takk på Facebook til den hemmelige velgjøreren. I en av takkepostene kommenterte han at det var nesten synd med alle kostnadene til porto.

– Jeg skrev at portoen alene dekket jo nesten en halvflaske til. Etter det begynte jeg å få gavekort på 700 kroner til Vinmonopolet i stedet. Haha, det er så artig!

Spekulasjonene har gått vilt i kommentarfeltet hver jul og nyttår. Også i familien er det mange som klør seg i hodet.

– Samboeren min mistenker en venninne, men jeg har sammenlignet håndskriften og det stemmer ikke i det hele tatt. Andre spør om det er meg selv som står bak, men hvorfor i svarte skulle jeg gjøre det? Det kan ikke være noen av eksene mine, det er jeg 100 prosent sikker på. De fleste mener det må være en dame, de ser det på skriften, sier de. Men jeg aner ikke. Det kan jo være en mann også. Kanskje en av passasjerene? Nei, jeg vet virkelig ikke.

Ingen svar å få

Han tenker litt tilbake om han i årenes løp har gjort noe spesielt for noen.

– Jeg er jo en snakkesalig og kanskje litt rølpete fyr som liker å få passasjerer til å smile og le. At de blir i godt humør er så herlig. Det er det beste med hele jobben, sier 71-åringen, som ikke har tenkt å avslutte drosjekarrieren før han blir 75 år.

Men han kommer ikke på hvem som eventuelt har fått seg en god nok latter til at vedkommende vil bruke 1500 kroner i året på gaver til ham.

Nå får Polden lettvinte gavekort hver jul og bursdag.

Dagsavisen tar kontakt med Vinmonopolet for å høre om det er mulig å spore opp hvem som har betalt for det siste gavekortet ved hjelp av serienummeret. Men svaret er nedslående:

– En interessant og spennende sak. Men dette er opplysninger vi dessverre ikke kan gi ut, av hensyn til vern om personopplysninger. Dessuten, er gavekortet kjøpt kontant i butikk så har vi ingen mulighet for å se hvem det er som har kjøpt det, sier samfunns- og myndighetskontakt Halvor Bing Lorentzen.

– Ikke for alt i livet

Det ni år gamle mysteriet fortsetter, altså. Polden sukker litt.

– Jeg er veldig nysgjerrig, men samtidig har jeg ikke lyst til å finne ut hvem det er. For da slutter gjerne personen å sende meg gavene. Og det vil jeg for alt i livet ikke. Jeg gleder meg som en unge før hver jul og bursdag til å få dem.

Tirsdag fylte han 71 år, men til hans store skuffelse var postkassen helt tom på selve dagen.

– Faen, hva har skjedd nå, tenkte jeg. Men to dager på overtid dukket gavekortet opp, og jeg ble like glad som jeg alltid blir. Den mystiske tradisjonen fortsetter, og i dag skal jeg på polet og kjøpe Bailey’s, jubler han.

Er du den hemmelige gavegiveren? Vi vil gjerne høre fra deg. Send oss en e-post her.

Nyeste fra Dagsavisen.no: