Nyheter

Arne Strand bisettes: – Har vært med på å bygge demokratiet

Arne Strand (79), tidligere kommentator, politisk redaktør og sjefredaktør i Dagsavisen bisettes i Frogner kirke i dag.

I totalt 43 år var Arne Strand tilknyttet Arbeiderbladet og senere Dagsavisen, bare avbrutt av noen år i NRK og som statssekretær for Gro Harlem Brundtland. Han jobbet fast for Dagsavisen som frilanskommentator fra han gikk av som sjefredaktør ved fylte 70 år i 2014 til etter valget i 2021.

Arne Strand sovnet inn onsdag 10. mai etter lang tids sykdom.

Han bisettes i Frogner kirke torsdag 12.00.

– Arne har vært med på å bygge det moderne norske demokratiet. Et demokrati som er preget av tillitt og takhøyde, og som gjennom tiår har gitt oss fantastiske resultater. Det vil jeg takke ham for. Jeg vil takke han for alt han ga og alt han var, sa statsminister Jonas Gahr Støre i sin tale.

– Arne dekket det politiske spillet. Men først og fremst var han opptatt av verdiene. Han hadde en dyp overbevisning om at oppgavene i samfunnet løses best i fellesskap. Han visste at friheten og muligheten ikke er likt fordelt, at tiden for store reformer aldri er over, fortsatte Støre.

Arne Strand bisettes fra Frogner kirke.

«Det er ingen overdrivelse å si at få, om noen, har preget Arbeiderbladet og Dagsavisen mer enn Arne Strand», skrev sjefredaktør i Dagsavisen Eirik Hoff Lysholm.

Rundt 11.30 er en del folk allerede ankommet Frogner kirke. Bant dem Nato-sjef Jens Stoltenberg og statsminister Jonas Gahr Støre.

Nato-sjef Jens Stoltenberg ankommer Arne Strands bisettelse.


Jonas Gahr Støre ankommer Arne Strands bisettelse.


Mer fra Dagsavisen