Tv

Jubel for Finland i Liverpool

Halvveis i finalen gikk stemningen i taket i Liverpool under Finlands opptreden. Og norske Alessandra leverte fantastisk.

De er nummer to-favoritter til å vinne, men Finland har akkurat fått den største jubelen her inne så langt, melder BBC fra presserommet i Liverpool.

– Fansen i rommet ved siden av roper Cha-cha-cha cha-cha-cha chaaaaaa! Jeg mistenker at de kan høres i langt avgårde utenfor salen!

– Finland går også rett hjem hos publikum og gir nabolandet Sveriges Loreen seriøs konkurranse, skriver Helen Bushby fra presserommet.

– Folk som har sittet ned under hele showet, reiser seg nå og hopper til Finland, skriver Daniel Rosney som dekker Eurovision for BBC.

Underdog og favoritt: Kaarija under generalprøven på  Eurovision Song Contest i Liverpool.

Også kommentatorene i The Telegraph er revet med av den finske låta:

– Blant de mer bisarre bidragene er denne finske drikkesangen som høres ut som om noen har slått ned veggene mellom en bråkete Bierkeller og en grenseoverskridende tysk nattklubb, og blander industriell metall og aggressiv house med et muntert allsangrefreng, bemerker live-kommentatorene og legger til:

– Kledd i noe som ser ut som et hjemmelaget S & M-antrekk av lær og oppblåsbare grønne gummiringer, roper den stemmeløse rapperen Käärijä spektakulært dumme tekster om gleden ved å drikke seg blind. Som selvfølgelig er den beste måten å se Eurovision på.

Til tross for en fantastisk prestasjon av norske Alessandra i finalen strør svenskene sur malurt i begeret. Kommentatoren i Aftonbladet syntes den norske innsatsen hørtes ut som dyreplageri:

– Det obligatoriske skriket i Norges nummer i kveld hørtes bare ut som en halvkvalt hamster. Norge kan knapt komme blant de ti beste, siriver Markus Larsson i Aftonbladets chat.Nyeste fra Dagsavisen.no: