Nyheter

Elon Musk beklager til Norge

Eieren av Twitter sier unnskyld til Norge.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) og utenriksdepartementet (UD) sto oppført på Twitter som representanter for den nigerianske stat.

Tirsdag ba UD Twitter om å rydde opp, melder NTB.

– Kjære Twitter-support, til tross for hvor godt vi liker våre fantastiske bilaterale relasjoner og nære alfabetiske forhold til Nigeria, ville vi satt stor pris på om dere kunne markere oss som Norge, skrev UDs konto på den sosiale medieplattformen.

Klokken 15.45 tirsdag ble feilene på Twitter-kontoene til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) og Utenriksdepartementet rettet.

Onsdag beklaget Twitter-eier Elon Musk i kommentarfeltet.

Oppløst

Tirsdag ble det kjent at Musk har oppløst Twitters rådgivende, uavhengige ekspertråd bestående av nesten hundre menneskerettsorganisasjoner og andre organisasjoner, skriver NTB.

Rådet ble dannet i 2016 for å ta stilling til spørsmål knyttet til hatefulle ytringer, utnyttelse av barn, selvmord, selvskading og andre problemer på plattformen.

Rådet skulle etter planen ha et møte med Twitter-representanter mandag kveld. Men selskapet informerte rådet i en epost om at det skal oppløses kort tid før møtet skulle finne sted, ifølge flere medlemmer nyhetsbyrået AP har snakket med.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen