Nyheter

Streikende i New York Times: – Ikke gjør dagens Wordle

Arbeidskonflikt i en av USAs største aviser – omfatter ordspill som er populært verden over

1.100 ansatte i storavisen New York Times er gått ut i 24-timers streik torsdag.

Bakgrunnen for streiken er manglende vilje fra bedriftsledelsen til å imøtekomme lønnskrav, ifølge fagforeningen Newsguild of New York. Forhandlingene har pågått siden mars 2021, melder de fagorganiserte, som onsdag kveld brøt og gikk til 24-timers streik fra midnatt amerikansk tid.

Redaksjonsklubben i New York Times, NYTimes Guild, har oppfordret avisens lesere til å ikke bruke avisens nettsted og nettjenester i de 24 timene streiken pågår. De karakteriserer dette som «en digital streikevakt».

En av tjenestene til New York Times er det populære kryssordspillet Wordle. Dermed har New York Times-klubben oppfordret folk spesifikt til å ikke gjøre dagens Wordle-oppgave.

På Twitter la de ut en egen løsning av Wordle-oppgaven som ga løsningsordene

«TIMES UNION STAFF WALKS» («de fagorganiserte i Times legger ned arbeidet»).


New York Times kjøpte Wordle i februar i år, og flyttet spillet til avisens nettsider, etter at spillet på få måneder hadde blitt svært populært gjennom deling av resultater i sosiale medier.

Spillet hadde to millioner brukere daglig da New York Times kjøpte det opp. I Norge er Wordle det mest brukte søkeordet på Google i 2022, ifølge søketopplisten som ble publisert denne uken.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen