Nyheter

Luksusklokke skaper hodebry for etterlyst norskpakistaner

Norskpakistaner vil levere tilbake luksusklokke for å redde relasjonen mellom Pakistan og Saudi- Arabia.

– Jeg kjøpte denne uvurderlige klokken med mye stolthet fordi det er det eneste stykket i verden som har bildet av vårt hellige Allahs hus, sier norskpakistaner Umar Farooq Zahoor til Geo News.

Zahoor er oppvokst i Oslo, men har bodd mange år i Dubai. I Norge er han fortsatt siktet og etterlyst for Nordea-bedrageriet.

Han er siktet for å ha svindlet i 2010 sammen med andre Block Watne-enken Randi Nilsen for over 63 millioner kroner, og politiet oppgir ham som bakmann for svindler på mer enn 111 millioner.

Umar Farooq Zahoor

Luksusklokken

Akkurat nå skaper han hodebry for regjeringen i Pakistan og kongedømmet i Saudi- Arabia.

Den Dubai-baserte forretningsmannen og mangemillionæren Zahoor sier at han kjøpte den dyrebare klokken av den tidligere pakistanske statsministeren Imran Khans betrodde familievenn Farah Khan, etter å ha betalt et heftig beløp på 2 millioner dollar (cirka 20 millioner norske kroner).

Klokken skal angivelig vært i «Toshakhana» som er en regjeringseid avdeling, der hovedformålet er å beholde gaver som mottas av parlamentsmedlemmer, ministre, utenrikssekretærer, presidenten og statsministeren.

Det var kronprinsen i Saudi-Arabia, Mohammed bin Salman, som hadde gitt luksusklokken som gave til ekspresidenten av Pakistan, Imran Khan.

Umar Farooq Zahoor og Imran Khan

Nekter

Farah Khan og Imran Khan har nektet for å ha solgt klokken til Zahoor, men de har heller ikke svart på spørsmålet om hvordan forretningsmannen har endt opp med denne dyrebare klokken.

Den siste utviklingen kommer to uker etter at et mediehuset Geo News, kjent for sin kritikk av partiet til Imran Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) hevdet at Farah Khan og Shahzad Akbar angivelig solgte luksusklokken til Zahoor.

Den avsatte pakistanske statsministeren Imran Khan har på sin side startet rettslige prosesser mot Geo News i Storbritannia da det ledende nyhetsnettverket anklaget PTI-sjefen for «korrupsjon».

Vil levere tilbake

Zahoor er ekstremt misfornøyd med hvordan historien har utspilt seg og angrer på hvordan bildet hans har blitt svekket av pakistanske medier.

Han sier at det er ingen tegn på at denne kontroversen om den dyrebare klokken vil ende snart, men Zahoor ønsker nå å gjøre det som trengs for å få slutt på denne kontroversen. Pakistan og Saudi-Arabia er kjent som gode allierte.

– Som pakistaner, og som et tegn på takknemlighet overfor Saudi-Arabia, hvis jeg får muligheten, vil jeg gjerne returnere denne klokken til dens rettmessige eier. Slik at denne kontroversen tar slutt en gang for alle, foreslår han og legger til at hvis dette hjelper forholdet mellom Saudi-Arabia og Pakistan vil han foretrekke å gjøre nettopp det.

Det har vært en rekke påstander og motanklager mellom Pakistans regjering og Zahoor siden nyhetene om salget dukket opp i media. Til og med gamle saker som involverer Zahoors familietvister har blitt brakt fram.

– Hvis jeg hadde den minste anelse om at det å anskaffe noe så dyrebart ville føre til slik gjørmekasting, ville jeg ikke ha gjort dette i det hele tatt, sier Zahoor og understreker at han ikke har noen politisk agenda eller noen andre ambisjoner overhodet.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen