Nyheter

MS-junior mener garderoben har endra seg positivt etter at importene forsvant

MANGLERUD STAR - SPARTA 0-7 (0-2, 0-2, 0-3): – Etter importene stakk har det vært ganske bra, sier den 17 år gamle MS-backen, Felix Haugen Amundsen, om hvordan garderoben har endra seg. Selv har han blomstra med mer spilletid.

Manglerudhallen (Dagsavisen): Felix Haugen Amundsen (17) har vært et lyspunkt hos Manglerud Star etter at klubben ble tvunget til å kvitte seg med sine nordamerikanske importspillere etter forrige helg.

Haugen Amundsen fikk sin debut hjemme mot Frisk, 17. november. Og til tross for at det har endt med fire tap, og totalt 28 baklengs på de fire kampene han har spilt, har han samtidig imponert mange.

I torsdagens kamp borte mot Stjernen ble han blant annet kåret til Manglerud Stars beste spiller, i en kamp de tapte 7–1.

I lørdagens hjemmekamp mot Sparta ble det 0-7-tap hjemme. Haugen Amundsen forteller at de prøver å holde resultatene litt på avstand, selv om det ikke er så enkelt.

– Man tenker jo litt på det når det blir 7-0, men i dag mot tabellener, og vi må bare ta med oss det positive, og ikke tenke for mye på det. Rette opp i noen småfeil, og kjøre på videre, sier han til Dagsavisen etter kampslutt mot Sparta.

Grepet sjansen

Unggutten innrømmer at det har vært moro med mye spilletid, og er fornøyd med egen innsats så langt.

– Det har vært moro å få mye tillit. Det har vært kult å komme opp. Jeg syns jeg har tilpassa meg nivået ganske bra på A-laget. Jeg har gjort det rette for å ta steget opp.

– Har det blitt mer spilletid enn du trodde?

– Ja, den første matchen trodde jeg ikke at jeg skulle få noe, men så ble Frøshaug syk, og da fikk jeg masse spilletid, og følte jeg tok sjansen, og da har jeg bare fått mer og mer. Det har vært moro, smiler han.

– Etter de dro har det vært bra

Felix Haugen Amundsen fikk altså sin debut for MS for snart en måned siden. De to første kampene satt han i garderoben med Manglerud Stars nordamerikanske importspillere. Denne uka forsvant alle. Haugen Amundsen mener det er en klar endring i Manglerud Stars garderobe etter at importene forsvant.

– De to første matcha var ganske dødt. Det var før importene stakk. Men etter de dro så har det vært bra. Gutta har tatt oss U20-gutta bra imot. Det er bare positivt egentlig, forteller han.

– Så det har vært en merkbar endring?

– Ja, det har vært litt positivt. I hvert fall fra de to kampene jeg var med på før de dro, så syns jeg det har vært bare positivt, svarer han.

Unge MS

Etter at MS mista importene sine fikk Haugen Amundsen opp flere av sine lagkamerater fra U20-laget til MS. Både Nikolai Olsvik (19), Mathias Johansen (19), Noah Jakobsen (18), og René Drage Gresen (19). I tillegg har de to 19-åringene Tjus Koblar, og Theodor Steen-Gulbrandsen (19) spilt for A-laget hele sesongen, samtidig som de også har vært med U20-laget. Også målvakt Aleksander Johnsen (20) har fått sine første kamper på A-laget til MS i løpet av denne uka.

Med andre ord. Det er mye ungt hos MS nå. Men publikum snakker likevel varmt om laget. Til tross for vanskelige utgangspunkt er tonen på Oslo øst at de er stolte over hva de unge gutta presterer.

Haugen Amundsen forteller at de også har mye fokus på de enkle tinga, og rett og slett jobbe for hverandre.

– Vi må prøve å skape energi på en måte. Tekke skudd og takle og de tinga der. Fokusere på å jobbe hardt, og jobbe for hverandre. Prøve å bygge videre på det. Jobbe knallhardt og gjøre det vanskelig for motstanderen, sier han.

– Hvordan er trener Roy Johansen? Hva fokuserer han på?

– Roy er positiv, og prøver å holde gutta oppe. Han er ikke så negativ. Vi har det vi har, og må bare gjøre det beste ut av det.

Mye bra, men litt å jobbe med

Etter en god kamp, med bestemannspris i Fredrikstad, var ikke Haugen Amundsen like fornøyd med innsatsen i lørdagens 0-7-tap mot serielederen.

– Det var moro med bestemannspris mot Stjernen. Jeg følte jeg gjorde en bra match der. I dag var det litt surr for egen del, men alt i alt var jeg fornøyd egentlig. Det var jo tabelleneren, vi må ikke glemme det, påpeker han.

Han påpeker samtidig to andre ting som MS har slitt med i de to siste kampene. For i begge kampene har MS havnet under tidlig. Mot Stjernen var de bak med to mål etter 2.19 av kampen, mens i lørdagens kamp satt den første allerede etter 32 sekunder.

– Vi må få bort den dårlige starten vi har hatt i de to siste matcha nå. Får vi retta opp i det, og kanskje komme i ledelsen selv. Vi sliter med å score, og så er vi litt for dårlige på å plukke opp køller, og ditt og datt. Da blir det litt enkle scoringer imot, forklarer han.

For det er det som har vært problemet til MS i det siste. Enkle baklengsmål, og ineffektivitet framover. Det snakkes om at MS kommer til å hente inn noen forsterkninger, i kampen om å beholde sluttspillplassen. MS har ti poeng ned til Ringerike, som nå ligger under streken.

– Målet er jo å beholde plassen vi har nå, og få sluttspill, og holde oss neste år. Deretter prøve å få ting litt på stell igjen. Jeg har troa på at vi skal klare å beholde plassen. Vi må levere bra matcher når vi møter Ringerike og Grüner, påpeker han.

Det har vært to tøffe kamper for MS, mot god motstand. Torsdag drar de til Lillehammer for å møte laget over seg på tabellen. Haugen Amundsen håper da at de kan få vist fram enda litt mer av hva de har å by på.

– Vi prøve å få med oss ett poeng derfra. Vi må kjøre på, gutta er positive i hvert fall, avslutter han.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra DagsavisenNyeste fra Dagsavisen.no: