Ammerud fikk revansje mot Oppsal

(Ammerud - Oppsal 84-73). Ammerud økte fra 38-29 til 50-32 over fire minutter på tampen av andre periode mot Oppsal. Den ledelsen klarte aldri Oppsal å hente inn, og med 84-73 tok Ammerud sin tredje seier i BLNO denne sesongen.

APALLØKKA (Dagsavisen): Selv om bare én av de fem som startet for Ammerud torsdag også startet mot Oppsal 5. oktober, var det likevel sviende for hele Ammerud at Oppsal vant det første Oslo-derbyet i basket mellom de to lagene da de møttes for første gang i klubbenes historie med 79-64.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Oppsal holdt følge innledningsvis og var to poeng bak på 21-23 i den første perioden, men frem til pause scoret Ammerud 27 av omgangens 38 siste poeng. 50-32-ledelsen klarte Oppsal aldri å hente opp, og det gjorde det ikke enklere for Oppsal at deres amerikaner Jacob Tryon hadde tre feil (man ryker på fem) til pause.

Gjestene fra Trasop kjempet heroisk i den andre omgangen og kuttet ledelsen ned til seks med sju og et halvt minutt igjen, men Ammerud beholdt roen og vant 84-73.

– Det var en utrolig deilig seier. Ikke minst fordi det var et Oslo-derby og at vi tapte for dem sist. Vi spilte som et lag fra starten og jobba godt gjennom hele kampen, sier Miilah Kombat, som ikke var med sist lagene møttes og som torsdag scoret ni poeng.

– Vi kan vel si at vi er best i Oslo nå, legger Kombat til og ler

Jevne Oslo-lag

Nevnte Tryon klarte å holde seg på tre feil i andre omgang og var kampens ener med 35 poeng og 13 returer, men klarte ikke å ordne biffen for Oppsal. Ammeruds Xavier Cheatham Sewell var best for hjemmelaget og scoret 25 poeng etter å ha truffet på 12 av 17 skudd fra gulvet. I tillegg hadde han 11 returer.

– Hva kan du si om Sewell?

– Han er en veldig bra spiller og det viser han nok en gang nå. Han spiller veldig kontrollert og er en smart spiller. Også er han ekstremt eksplosiv, forteller Kombat.

Sewell selv var også fornøyd etter seieren, men innser at de har mye å jobbe med.

– Vi kom oss godt i gang og fikk en stor ledelse, som gjorde at vi kunne roe litt ned utover i kampen. Det er bra å ha med Miilah og Roy, som virkelig er viktige for oss. Det var en bra kamp fra vår side, men langt fra der vi kan være på vårt beste, sier han.

– Og din egen prestasjon?

– Det var helt greit. Jeg ble heit på tampen, men alle må bli bedre for at vi skal være på det nivået vi alle vil være på, sier han.

Seieren tar Ammerud opp på tre seirer og fem tap, det samme som onsdagens motstander Oppsal og også det siste Oslo-laget i BLNO i Centrum Tigers.

God Ammerud-start

Ammerud kom ut i 100 og ledet 9-3 etter to og et halvt minutt. Det var tydelig å se at hjemmelaget i grønt var tydelig revansjelystne etter den svake opptreden de hadde mot Oppsal i Oppsal Arena i oktober.

9-3 ble til 20-11 fem minutter ut i perioden. Da tok Jarl Jespersen kampens første timeout. Det hjalp ikke umiddelbart – Ammerud gikk opp til 23-13, men så våknet Oppsal, som scoret åtte poeng på rad til 21-23.

Ammerud avsluttet likevel perioden sterkest og ledet 30-24 etter den første perioden.

Bom, bom og bom

Der den første perioden var et fyrverkeri offensivt, kan man ikke si det samme om starten av den andre. Fire minutter og 20 sekunder ut i perioden tok Marco Sanders timeout. Da sto det 4-3 i perioden til Ammerud!

Tre minutter senere tok Jespersen timeout, etter at Ammerud hadde scoret fire poeng og Oppsal ingen, på stillingen 38-27.

Der det i 1. periode ble scoret hele 54 poeng, ble det bare 28 poeng i andre periode. Til pause sto det 50-32 til Ammerud, etter at de dro ifra de siste fire minuttene av perioden. De gikk fra å lede med ni poeng på 38-29 til å være foran med 18, 50-32.

Nesten for Oppsal

Utover i den tredje perioden hentet Oppsal sakte, men sikkert inn ledelsen til Ammerud. Da hjemmelaget tok timeout etter seks og et halvt minutt sto det 56-43 til hjemmelaget, men etter en sterk avslutning på perioden ledet Ammerud med bare ti poeng, 64-54, før de siste ti minuttene.

Og da Oppsal gikk fra 56-68 til 62-68 på 90 sekunder, ble Ammerud-leiren nok en smule nervøse. Men da hjemmelaget holdt roen og gikk opp i 74-63, måtte Oppsal ta en ny timeout.

Den ledelsen klarte gjestene aldri å hente. Dermed endte det 84-73.