Trikkeligaen

Lyn leder sluttspillet etter sterk hjemmeseier: - Alle jentene gjør en fantastisk prestasjon

(Lyn - Kolbotn 3-1) Det ble en herlig dag for Lyn som slo Kolbotn og brøt tendensen mellom disse lagene. Etter hvilen var det periodevis rundspilling av en ellers defensivt sterk motstander. Men det var lenge usikkert om kampen i det hele tatt ville bli noe av.

KRINGSJÅ (Dagsavisen): Lyn havnet under, men som herrelaget i går snudde de det i andreomgang og vant med to mål. Aldri før har det blitt scoret mer enn to mål mellom Lyn og Kolbotn. I dag scoret Lyn tre, Anna Aahjem, Kristin Holmen og Emilie Closs var målscorerne. Det Lyn presterte særlig etter hvilen er noe av det beste under Tom Stenvolls ledelse.

– Jeg er så stolt av jentene. Det er bortimot årsbeste av oss, det vi presterer etter hvilen, sier han til Dagsavisen etter kampen.

Glade målscorere

Emilie Closs har etter mange målløse år i Lyn plutselig begynt å score jevnt og trutt. Hun var sist på ballen da ledelsen økte til 3–1 etter et nydelig angrep der Lyn spilte ut hele sitt offensive register. Et brudd høyt i banen, raske kombinasjoner på små flater, innlegg fra dødlinja og et perfekt hodestøt.

– Det er et fantastisk angrep. Jeg pleier ikke å score mye, men i år har jeg av en eller annen grunn begynt å score. Det er midt andre mål på hodet, sier hun til Dagsavisen og forteller videre om et lag som i dag turte å slå seg løs.

– Vi har hatt en fin treningsuke med fokus på spillet vårt. I dag tør vi å være oss selv ute på banen og det er utrolig gøy å se. Vi hadde virkelig dagen alle sammen. Det er en kjempeinnsats fra hele laget, sier Closs.

Før praktangrepet som førte til 3–1 var det uavgjort i en times tid. På en av mange Lyn-cornere havnet ballen i returrommet der Kristin Holmen banket til. Via en forsvarer fant ballen veien til nettmaskene. Med det tok Lyn ledelsen og samtidig brøt tendensen med maksimalt to mål i kampene mellom disse lagene.

– Vi snakket om det i pausen, at det allerede er scoret to mål. Det er jo som regel tette og jevne matcher, sier Holmen til Dagsavisen. Hun har en lang årrekke bak seg som Kolbotn-spiller og synes det var ekstra gøy å score mot gamleklubben.

– Det kjennes utrolig godt å slå Kolbotn, og ikke bare med ett mål, men med to, smiler Holmen og fortsetter om lagprestasjonen. – Vi fikk til mye av det vi ønsker å gjøre i dag. Spillvending og overtall på sidene. Noen av angrepene våres i dag er jo kjempebra. Det som Closs scorer på hodet, det er jo et dødsbra angrep. Vi fikk brukt hele laget, det er motsatte bevegelser. Alle vil ha ballen og vi tør å spille. Og ikke minst satt duellspillet i dag, spesielt i andreomgang. Det er en av våre bedre prestasjoner i år. Nei, det var supergøy å spille, sier midtbanespilleren.

Dramatikk i timene før

På en solfylt søndag ved Nordmarkas port var det lite dramatikk for øyet å se, men styreleder Line Fiskerstrand Blekeli forteller Dagsavisen at det gjennomgående problemet med kunstgresset på Kringsjå holdt på å stoppe kampen og dermed fantastisk Lyn-prestasjon.

– Banen ble godkjent sju minutter før start, sier hun.

Dagsavisen spurte dommer Karoline Marie Jensen om hvorfor hun godkjente banen.

– De nødvendige tiltakene ble gjort, svarte hun.

Line Fiskerstrand Bredeli med limsprøyta i hånda.

Disse tiltakene ble utført av Fiskerstrand Blekeli og mediesjef Thomas Nordeng som gikk rundt med en stor limsprøyte og kontrollerte skjøtene. Den siste skjøten ble limt sammen ti minutter før kampstart. Dagsavisen kommer tilbake med en egen sak om problemene Lyn har med sine kunstgressbaner.

To faste inventarer var ute

Med Selma Hernes ute med en betennelse i hælen, og en syk Cathinka Tandberg ble det startplass for både Cornelia Fladberg og Jenny Olsen for første gang i serien i år. De tok godt vare på muligheten og var friske pust i en ellever som stort sett har vært lik i hele år.

– De kommer inn og gjør en kjempejobb. Det er fantastisk at vi nå har et lag der bredden med innbyttere kommer inn og holder det samme nivået. Det gir oss en trygghet, sier Emilie Closs.

– Cornelia spilte en dødsbra kamp. Hun viser at hun fortjener mer spilletid. Jenny er også veldig god i dag, sier Kristin Holmen.

– Cornelias bidrag i duellspillet er fantastisk, slenger også Tom Stenvoll inn.

Fladberg viste trygghet med ballen og Olsen smarte bevegelser i samspill med Anna Aahjem på topp. Fladberg holdt også på å score i kampens første minutt, men Selma Panengstuen rakk å redde i grevens tid. Kamilla Melgård var også fryktelig nære å styre den ballen i mål, men ifølge Kristin Holmen var det en grunn til at hun nølte.

– Kamilla kunne scoret der, men jeg tror hun ikke ville stjele målet fra Fladberg. Hun trodde nok at skuddet ville gå i mål, men så gikk det utenfor. Hun kunne jo ha sklidd inn den ballen, sier Holmen som må le litt av situasjonen.

Lot seg ikke stresse av baklengsmålet

I gjestenes første angrep havnet også ballen i mål bak Sandra Rød Ask. Det var lite hun kunne gjøre med skuddet fra Klæboe fra seks meter. Lyn klarte ikke å klarere et innlegg som til slutt havnet på foten til Klæboe. En kalddusj for hjemmelaget og med historien i dette oppgjøret, der det første målet oftest betyr seier, kunne det bli en frustrerende ettermiddag på Kringsjå, men Lyn tok det hele med ro.

– Etter det målet følte jeg vi fikk en «go» i laget. Det var ikke sånn at vi kom på hæla på grunn av det. Med det som bor i laget hadde vi hele tiden troen på at vi kom til å score. Vi kunne kjenne det alle sammen, at dette kom til å gå, sier en lidenskapelig Kristin Holmen.

For det tok ikke lang tid før utligningen kom. På en lang ball i bakrom viste Anna Aahjem muskler i duell med gjestenes kaptein, Lena Hansen. Lyns toppscorer ristet av seg midtstopperveteranen og fant det lengste hjørnet via stolpen. Hennes åttende scoring i seriespill denne sesongen. Og det var en fin assist fra Julie Jorde i backposisjon.

Lyn best etter utligningen

Det var tidvis mye flott fotball til tross for de dårlige forholdene på kunstgresset. Begge lag viste entocuhfotball og raske angrep. Flere mål ble det ikke før hvilen, selv om gjestene var alene med keeper, og Jenny Olsen kom til en god mulighet med et skudd med venstrefoten.

I pausen gikk styreleder og mediesjef ute på banen med limestift og lappet sammen de hullene de fant. De må ha trykket på de riktige plassene for det Lyn serverte etter pause var så bra at man skulle tro de spilte på verdens beste bane. Som regel er det jevnspilt og sjansefattig mellom disse lagene, men Lyn slo seg virkelig løs i det offensive spillet utover i denne kampen.

Dødballmål riktig vei

I poengdelingen mot Arna-Bjørnar forrige helg slapp Lyn inn to på dødball. Derfor var det passende at det var nettopp fra en fast situasjonen de tok ledelsen i denne kampen. Det ble mange offensive hjørnespark i dag og endelig lyktes det. Ikke direkte fra Fladbergs innsvinger, men i returrommet. Der sto nemlig Kristin Holmen klar.

Slik feirer Anna Aahjem scoringene sine.

– Jeg fikk sjansen i returrommet også i førsteomgang. Den falt på venstrefoten min og jeg tenkte «skudd med venstrefoten, det er bare å droppe», så jeg gikk for et innlegg i stedet som endte opp med å se ut som et skudd. Jeg sa derfor i pausen at jeg ikke kom til å skyte fra returrommet igjen, men Tom sa at det måtte jeg gjøre. Men jeg vil påpeke igjen at det første skuddet var med venstre, sier Holmen.

Hele Kringsjå ropte «skyt» og Holmen hørte på både publikum og sin egen trener. Et touch for tilrettelegging før hun brant til, denne gangen med høyrefoten, via en forsvarer og rett i kassa.

– De kom så sent ut i press så jeg rakk jo å legge ballen til rette før jeg skjøt. Jeg tenkte bare på å få kraft i skuddet og holde det nede, ikke så mye på presisjon. Så endret den jo retning, men det er mitt mål og det er det viktigste, sier en fornøyd målscorer.

Rundspilte Kolbotn

Perioden som fulgte er noe av det beste Lyn har levert i år. Pasningsspillet satt og hele laget var involvert. Julie Jorde og Cornelia Fladberg var modig i duellene og plukket opp andreballer. Vingene var stadig på farten og midtbanespillerne løftet blikket. 3-1-scoringen var fantastisk. Et høyt brudd, fine kombinasjoner mellom Melgård, Palm og Olsen. Sistnevnte kom til linja og hang opp et perfekt innlegg, det gikk over Aahjem, men like bak hadde Emilie Closs trukket inn og tok sats. Det er ikke rent sjeldent Closs scorer denne sesongen, som hun selv var inne på.

Med ti minutter igjen gjorde Kolbotn fire bytter samtidig og prøvde et siste forsøk på en usannsynlig opphenting. Det ble det ingenting av og Lyn red av brisen som kom. Gjestenes sluttspurt mistet momentum da Julie Jorde regelrett skjøt ned en motspiller som måtte ta telling.

Resultatmessig ble dette en utmerket dag for laget som avanserer til andreplass på tabellen, og slår en av topprivalene samtidig som LSK, Avaldsnes og Røa alle tapte overraskende på hjemmebane.

– Jeg liker ikke seriesystemet jeg heller, men synes det er godt at det nå er litt spenning og at kampene betyr mye mer enn i grunnspillet, sier Kristin Holmen.

Neste helg kommer Avaldsnes til Kringsjå, men bare dersom banen blir godkjent …


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

Toppserien sluttspill, runde 2 søndag

Lyn - Kolbotn 3-1 (1-1)

OBOS Arena Kringsjå, 203 tilskuere

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten IL

Mål: 0-1 Klæboe (12), 1-1 Anna Aahjem (18), 2-1 Kristin Holmen (62), 3-1 Emilie Closs (74)

Gule kort:

Lyn (3-5-2):

Sandra Rød Ask - Anna Palm, Maria Fink, Iselin Sandnes Olsen - Kamilla Melgård, Selma Hernes, Julie Jorde, Kristin Holmen, Emilie Closs - Cathinka Tandberg, Anna Aahjem

---