Nyheter

George Lazenby beklager etter «frastøtende uttalelser»

Den tidligere James Bond-stjernen George Lazenby har bedt om unnskyldning etter å ha blitt anklaget for å ha kommet med «ekle og frastøtende kommentarer» i et live-intervju på scenen

Skuespilleren spilte agent 007, hovedfiguren selv, i filmen «On her Majesty’s Secret Service», fra 1969. Han dukket lørdag 10. september opp i Perth, hovedstaden i Vest-Australia, da han deltok i en australsk turné kalt «The Music of James Bond». Publikum reagerte med avsky på det de beskrev som homofobe kommentarer, skriver BBC.

Beklager på Twitter

I ettertid har Lazenby sagt at han er «trist over å høre» at historiene hans hadde fornærmet fansen.

– Det var aldri min intensjon å komme med sårende eller homofobiske kommentarer, og jeg beklager virkelig hvis historiene mine, som jeg har delt mange ganger, ble tatt på den måten, skriver han i en uttalelse på Twitter.

Den 83 år gamle australske skuespilleren er fjernet fra alle fremtidige opptredener på turneen.

Avslutter samarbeidet

Produksjonsselskapet Concertworks sier at de er «ekstremt triste og skuffet» over Lazenbys språk, kommentarer og erindringer gjennom lørdagens show i Perth.

– Dette var hans personlige synspunkter, og det er ingen unnskyldning for dette i dagens samfunn. De reflekter ikke synspunktene til Concertworks, sier selskapets advokat, Aaron Kernaghan, ifølge BBC.

Selskapet skal ha vært i kontakt med publikum for å gi en refusjon. I mellomtiden har de valgt å avslutte samarbeidet med Lazenby, og har startet en grundig gjennomgang av saken.

– Han var ekkel

I følge en som var i publikum under Lazenby-intervjuet, snakket skuespilleren om «hans seksuelle erobringer».

– Han var homofob, han bannet, og han snakket absolutt ikke om Bond-filmene sine, sa hun til radiostasjonen 6PR i Perth.

– På et tidspunkt navnga han en australsk cricketspiller, sa at han hadde jaget datteren til cricketspilleren, at han dro henne ut av en pub og satte henne i en bil i London, noe som selvfølgelig er forferdelig. Det var ikke engang sjarmerende eller morsomt. Det var støtende. Han var ekkel, sier hun videre.

George Lazenby spilte James Bond i én film, «On Her Majesty's Secret Service». Her fra 1969 med skuespilleren Diana Rigg.

En annen blant publikum beskriver intervjuet som «kvinnefiendtlige historier av egen interesse, om George Lazenbys seksuelle dyktighet, intime detaljer om diaré og objektifisering av kvinner».

Forsvarer skuespilleren

– Det var ikke før et modig menneske i publikum ropte: «Unnskyld, men dette er støtende», at spenningen ble løst og George ble hånet av scenen og musikken reddet dagen», sier en av publikummerne til avisa The West Australian.

En annen som har ringt inn til radiokanalen 6PR forsvarer skuespilleren og sier at historiene hans bevisst var overdrevne, og at det var ment som en komisk effekt.

– Han kidnappet eller voldtok ingen. Folk var bare veldig på vakt. Showet var veldig underholdende helt til folk ropte og buet.

Brått berømt

Lazenby ble kastet inn i berømmelse i 1969, da han ble castet til å erstatte Sean Connery i serien av James Bond-filmer. Han var tidligere modell og hadde ingen skuespillererfaring, og spilte kun i den filmen. Senere har han hevdet å ha takket nei til en million dollar i kontanter for å gjenta rollen og begrunnet det med at han allerede hadde lagt Bond bak seg.

– Jeg vil aldri spille ham igjen, sa han den gang.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen