Nyheter

Folkehavet tar farvel med sin dronning

Folk sto som sild i tønne utenfor Buckingham Palace fredag ettermiddag for å ære minnet av dronning Elizabeth.

LONDON (Dagsavisen): Mange hadde med blomster, men enkelte måtte gi opp forsøket på å legge dem ved porten, på grunn av folkemengdene, og sendte derfor blomsterbukettene fra person til person. «Kan dere gi denne videre», sa de, og sendte blomstene av gårde gjennom tusen hender. Klokken 13.00 lokal tid ble det avgitt salutt med 96 skudd, ett for hvert av årene dronningen levde.

Det har vært et folkehav foran slottet i timevis, og nylig kjørte nettopp kong Charles, dronningens arvtaker, forbi. En smilende konge håndhilste på folk som har samlet seg utenfor slottet. Den nye kongen ble fraktet gjennom Londons gater på vei til sitt nye hjem i Buckingham Palace – for første gang som konge. Ifølge BBC ble det nye kongeparet møtt med jubel fra folkemengden som hadde samlet seg utenfor slottet.

Foran Buckingham Palace i dag var det så fullt at det var umulig å komme helt fram. Det var folk der i alle aldre, unge og gamle, mange er alene, mens noen har dratt i flokk. Stemningen var god og rolig. Et stort politioppbud var på plass og prøvde å holde styr på den store folkemengden som fortsetter å øke, med folk strømmende til fra ulike deler av byen. Det kommer stadig flere blomster og mennesker.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen