Trikkeligaen

Nok en Lokomotiv Oslo-seier: – Det var klasseforskjell på lagene

Lokomotiv Oslo-toget fortsetter å peise på videre. Den knusende 3-0-seieren lørdag over Frøya gjør at Loket nå har vært ubeseiret de siste to månedene.

Etter lørdagens sterke borteseier over Frøya må vi helt tilbake til 2. juli for å finne sist Loket tapte en kamp, da det ble 1-3 for Lyn borte.

Siden den gang har det blitt 2-0 over Fyllingsdalen, 2-1 over Grei, 5-3 over Skeid 2, 0-0 over Oppsal, 1-0 over Stabæk 2 og nå 3-0 over Frøya.

– Det var en veldig god gjennomført kamp av oss. Vi vinner 3-0 på en bane som er vrien og mot et veldig tøft lag å møte borte. Det var veldig profesjonelt gjennomført av oss. Gutta følger kampplanen bra og gjør det vi ønsker - inn i mellomrom og i bakrom. De får litt dødballer og innkast utover i kampen, men vi drar det i land og vinner fullt fortjent, sier trener Stian Børven.

– I tillegg holder vi nullen for tredje kampen på rad. Vi begynner å bli veldig solide defensivt, samtidig som det løsner litt mer offensivt, sier han.

– Det var en solid gjennomføring. Vi visste hva vi kom til å møte. De får en del kast og dødballer som skaper litt trøbbel, men vi vinner fullt fortjent. Jeg snakket med tilskuerne og, som mente det var klasseforskjell på lagene. Og det var det, sier kaptein og stopper Mika Mykkeltvedt.

Svak start ødela for opprykk

Den meget svake seriestarten, der Loket tapte fire av de seks første kampene, gjorde at de havnet på etterskudd med tanke på opprykk. Lyn og Nordstrand er suverene og ligger 12 og ni poeng foran, så et opprykk er usannsynlig.

Men Loket har faktisk tatt 28 poeng på de siste 13 kampene, som så å si like bra som det Lyn og Nordstrand har fått til i de kampene. Og på de siste 11 kampene har de bare avgitt sju (!) poeng.

– Det er surt at vi startet så dårlig. Vi var sårbare for skader på enkelte posisjoner i starten. Det skjedde litt etter de seks første kampene, som var svake. Vi byttet formasjon og fant ut av ting sånn at det løsnet både offensivt og defensivt. Vi fikk tilbake flere tilbake fra skade og nå har det sett veldig bra ut en periode. Og det kommer til å bli veldig bra i høst, sier Børven.

– Vi har en benk på ni spillere der mange hadde startet for alle andre 3. divisjonslag. Jeg er veldig fornøyd med at vi er i toppen og på skuddhold til topp 3. Det hadde nok vært tøft over en hel sesong å følge Lyn og Nordstrand, erkjenner Børven.

Topplag i de to neste

– Vi er fortsatt bitter på den første kampen mot Ready (0-1). Det er et ran at vi taper den. Så taper vi for Grorud 2 (0-1), der vi sliter med å sette sjansene. Når man tenker tilbake på det nå kunne vi fort vært helt der oppe. Men vi har aldri hatt ambisjoner om opprykk, så det er helt greit at de kan holde på der oppe. Vi skal gå for 3. plassen nå.

Nå venter Lyn hjemme og Nordstrand borte de to neste kampene.

– Vi har satt oss et mål innad i troppen om å vinne minst en av kampene. Toppnivået vårt er på høyde med Lyn og Nordstrand. Vi må være solid defensivt og slippe til like lite som vi har gjort i det siste. Vi er absolutt kapable til å ta poeng mot begge. Vi har vist i våre siste kamper at vi ikke er langt unna de to lagene. Vi skal ta minst tre poeng, sier Børven.

Redning på strek

I solskinnet i Bergen (!) var det Loket som kom best i gang. Ni minutter var spilt da gjestene fikk en gigantisk mulighet etter en blemme bak hos Frøya. Marius Skutle skulle bare heade ballen tilbake til keeper, men headingen ble snappet opp av Mads Bådsvik.

Han kjørte en herlig kroppsfinte på keeper Andreas Helland på 14-15 meter slik at målet var åpent. Bådsvik, som har vært i fyr og flamme den siste tiden med tre mål på de siste fire kampene, skjøt mot det åpne målet, men på streken hadde akkurat Skutle klart å komme seg. Skuddet ble på utrolig vis reddet på strek.

24 minutter sto det på kampuret da Frøya var nær scoring. Et innlegg fra venstre traff til slutt Simen Næss, som skled i det han skulle avslutte fra 12-13 meter. Forsøket gikk like utenfor fra mannen som står med sterke 15 mål på 19 kamper denne sesongen og som har spilt over 80 kamper i OBOS-ligaen for både Nest-Sotra og Raufoss.

Fortjent ledelse

Men bare minutter senere smalt det andre veien. Erik Barrachina forserte fremover ute til høyre med ball, før han slo inn sentralt til Bådsvik. Han slo på lekkert vis til Joakim Birkeland, som kom alene med Helland.

Den tidligere Fana-spilleren banket ballen til venstre og sendte keeper til høyre. 1-0 til Loket i det som var Birkelands første mål i Loket-trøya.

Fire minutter før pause ble det en lengre stopp i spillet da målscorer Birkeland ble meid ned av Johan Kvalheim. Sistnevnte fikk gult, men Birkelund kunne klare å fortsette. Det sto 1-0 til pause da dommer blåste av etter 47 minutter etter det som var en rimelig tam og kjedelig omgang.

Spikeren i kista

Den andre omgangen var 14 minutter gammel da gjestene gikk opp i 2-0. Diego Campos spilte en lekker boksåpnerpasning til Bådsvik ute til høyre, som slo et perfekt vektet innlegg på bakerste stolpe. Der dukket Erik Barrachina opp og bredsidet ballen knallhardt i mål.

Utover det var det faktisk ikke veldig mye å skrive hjem om fra Frøya idrettspark lørdag. Lufta gikk ut av Frøya etter 2-0-målet, Loket hadde full kontroll defensivt etter scoringen og fastsatte sluttresultatet til 3-0 minuttet før full tid ved Mika Mykkeltvedt på straffe.

Dermed ble det et godt gjensyn for Loket-kaptein Mykkeltvedt, som spilte for Frøya som ung og fra 2011 til 2018. I tillegg var kampen lørdag den 50. for Loket, så et fint jubileum og å krone det med scoring på straffe like før slutt!

Hyller stopperkjempe

– Det var gøy for Mika, som kjenner alle på og rundt Frøya. Jeg hadde bytta ut våre tre første straffeskyttere, så da ble det Mika.

Hva kan du si om Mykkeltvedt?

– Han er en bunnsolid stopper i 3. divisjon. Hadde han vært skadefri hadde han spilt på et langt høyere nivå, men han har jo litt trøbbel med kroppen, så han ikke får trent nok til å spille på et høyere nivå. Men toppnivået hans er mye høyere enn 3. divisjon, uten tvil.

– Jøss, jeg visste ikke at det var min 50. kamp, men det var jo gøy, sier Mykkeltvedt når Dagsavisen forteller han om jubileet.

Med full tropp til Bergen skal lage bli over til søndag. Og om det blir en fest? Det kan du banne på.

– Det blir nok et par Hansa ja, sier Børven og gliser.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA:

Norsk Tipping-ligaen, runde 19

Frøya-Lokomotiv Oslo 0-3 (0-1)

Frøya Idrettspark

Mål: 0-1 Joakim Birkeland (26), 0-2 Erik Barrachina (59), 0-3 Mika Mykkeltvedt (89)

Gule kort: Johan Kvalheim, Thorvald Trætteberg, Frøya.

Dommer: Lars Drange, Askøy FK

Lokomotiv Oslo: Sivert Pieroth, Ola Rognebakke, Sølve Sæter, Knut-Idar Dalhus (William Dahlen etter 63), Mika Mykkeltvedt, Joakim Birkeland, Mathias Sørensen (Trym Blauuw etter 75), Mads Bådsvik (Andreas Kytiri etter 63), Olai Bjørdal, Erik Barrachina (Eirik Tveiten etter 84), Daniel Campos (Jakob Ugland etter 84).

---






Mer fra Dagsavisen