Nyheter

Nå: Høyre gir regjeringen en frist på én uke

Høyre gir regjeringen en ukes frist på å komme med et opplegg for strømstøtte til bedriftene.

Dagsavisen kommer tilbake med mer.

– Det haster å få på plass en egen ordning for små og mellomstore bedrifter i Sør-Norge. Regjeringen bør kunne komme med et opplegg innen neste uke. Vi har bedt regjeringen om å komme med en klar tidslinje for når de mener en slik ordning kan være på plass., sier Høyres energipolitiske talsperson Nikolai Astrup til Dagsavisen. Høyre kommer ellers regjeringen i møte på det varslede forslaget om strømstøtte til husholdningene fra 1. september, men partiet krever samtidig en klar tidslinje for når en strømstøtte-ordning kan være på plass for bedriftene.

Forstå alvoret

Både Astrup og Høyre-leder Erna Solberg er klare på at selv om de ikke syns det er nødvendig med et hastemøte i Stortinget nå, så bør de ha det om ikke altfor lenge.

– Høyre forutsetter at vi må ha et ekstraordinært møte i Stortinget før de vanlige møtene begynner i oktober, men det er ikke grunnlag for å ha et sånt møte før regjeringen har kommet opp med en konkret løsning for bedriftene, sier Astrup. i en pressemelding

– Det viktigste for Høyre på kort sikt er at vi får til et system som fungerer for de bedriftene som er særlige utsatt når strømprisene er så høye som de er. Det krever at vi forstår alvoret og jobber sammen, både regjering og opposisjon, og at ikke alle bare løper rundt og flagger sine egne forslag, sier Solberg i pressemeldingen fra Høyre.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra DagsavisenNyeste fra Dagsavisen.no: