Nyheter

Ulf slo Start på bortebane: - En vanvittig deilig følelse

Det ble nok en sterk borteseier for mannskapet til Bjarne Berntsen mandag kveld. En sen Tommy Høiland-scoring sørget for 1-2 til guttene fra Sandnes. Nå er de lyseblå virkelig i posisjon til å utfordre om direkte opprykk til Eliteserien.

I det 89 minutt var Tommy Høiland på rett sted til rett tid. Legenden var sikker som banken når han hamret Ulf til himmels.

– Det var kjekt å score vinnermålet. Ingenting smaker bedre enn å vinne på bortebane, sier Høiland til Discovery etter kampen.

Denne seieren betyr mye. I en spillrunde der KFUM Oslo, Stabæk, Raufoss, Ranheim, Sogndal og Start taper poeng gjør de lyseblå det motsatte. Nå lever opprykksdrømmen mer enn noen gang denne sesongen. Det er Berntsen fornøyd med.

– Alle utenom Brann er jevne i år. Vi kunne vært på åttende plass etter denne runden, isteden er vi a-poeng med Stabæk. Det å vinne i dag er en vanvittig god følelse, sier Bjarne Berntsen til RA.

Perlescoring

I første omgang vartet høyreback Fredrik Pålerud opp med en kandidat til årets mål når han plasserte ballen i krysset fra 30 meter. Det var hans første mål for Sandnes Ulf.

– Et drømmetreff. Noen får den en gang i året, noen får den en gang i karrieren, sier Berntsen.

Sterk snuoperasjon

Er du fornøyd med moralen dine gutter viser etter å bli liggende under og så snu kampen?

– Ja, det var herlig. Vi spiller en vanvittig sterk andreomgang. Jeg er godt fornøyd med byttene; Aune har innlegget som blir avgjørende på slutten, Sølås gjør en fantastisk jobb i feltet i bevegelsene sine og Høiland setter ballen kontant i mål.

Høiland

Slik var kampen

I første omgang startet sørlendingene best, de kom til farlige sjanser ved flere innlegg. Det var fra innleggsposisjon de største sjansene kom, blant annet målet. Braut Brunes stanget Start i ledelsen med pannebrasken etter fire minutter spilt.

På tampen av den første omgangen fikk høyreback Fredrik Pålerud ballen for Ulf. Fra 30 meters avstand tok han en touch, en liten pustepause før han ladet sleggen. Et sekund senere satt ballen limt oppe i venstre kryss, utakbart for Start sin målmann. Ulf fikk dermed med seg 1–1 inn i garderoben til pause.

I andre omgang var det åpenbart at Berntsen hadde nådd gjennom med en beskjed eller to, Ulf var kompakte defensivt og skapte også sjanser. Først fikk Sødal en stor mulighet som han satt til side for mål, mens mot tampen av omgangen ble innbytteren Tommy Høiland avgjørende da han kontrollert banket ballen inn til 1–2. Himmelen ble lyseblå i Kristiansand mandag kveld, til stor glede for hovedtreneren til Ulf.

– Vi har en imponerende bortestatistikk som vi bygger videre på i dag. Dette var en herlig seier, utrykker Bjarne Berntsen til RA etter den overbevisende bortekampen.






Mer fra Dagsavisen