Grorud-rekruttene mistet seieren på overtid da Skeid 2 scoret med siste spark på ballen: – Det er bare å sette pengene på 3-3

(Grorud 2. lag - Skeid 2. lag 3-3). A-lagene sliter, men rekruttlagene ypper seg i 3. divisjon. Både Grorud og Skeid har unggutter som hevder seg og i dag fikk vi se hvorfor i et underholdende og målrikt oppgjør.

GRORUD MATCH KUNSTGRESS (Dagsavisen): Fem mål kom før pause da Grorud U21 var sekunder unna å påføre Skeid-rekruttene sesongens første tap. Omar Bully scoret to identiske mål, mens Elias Aarflot puttet igjen, denne gangen på straffe. For Skeid utlignet først Christoffer Angell, mens Daniel Lundes fulltreffer lenge så ut til å bli en redusering.

Eduard Hjelde fortjente et mål etter to vanvittige langskudd, og i kampens siste minutt satt den. Santiago Vasquez stakk han igjennom og Hjelde dunket inn utligningen og reddet samtidig rekken uten tap. Sammen med Lyn er Skeid 2 fortsatt ubeseiret i avdelingen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– En fryd å jobbe med

– Det er fint vi redder det på slutten, men aller helst ønsker vi oss en seier. Vi har vel fire uavgjorte kamper på rad nå, sier Skeid-rekruttenes trener Martin Dolvik til Dagsavisen.

- Men vi møter et godt Grorud-lag. Foruten en halvtime i andreomgang er vi jevne. Og det må sies at det laget vi stiller med i dag, det forlenger rekken med spillere brukt denne sesongen til 35 eller noe rundt der. Uansett hvem vi stiller med er det en fryd å jobbe med. Bare se på Eduard Hjelde som ikke har mye erfaring, men som preger kampen sånn. Det er to unge lag, først og fremst tenåringer, som spiller godt. Det lover bra for Oslofotballen, sier Dolvik som også gir et lite tips før søndagens oppgjør mellom A-lagene til Skeid og Grorud.

- Juniorlagene spilte 3-3 i forrige uke, rekruttlagene spiller 3-3 i dag. Det er bare å sette pengene på 3-3 når helgen kommer, sier Dolvik lurt. Det er også bare to uker siden Skeid-rekruttene spilte 3-3, da mot Os.

Langt nede

Grorud-stopper Mathias Stær-Jensen var kaptein for første gang denne sesongen og tok det sene poengtapet ekstra tungt.

– Vi slipper inn tre billige mål, det siste med elleve sekunder igjen. Det er veldig surt, sier han til Dagsavisen.

– I tillegg er vi litt under pari i dag selvom vi visste at vi er et bedre lag. Det er så mange muligheter til å score i andreomgang. At vi ikke tar én av de, det er skuffende. Men vi har en ny kamp allerede til lørdag, da skal vi slå tilbake, sier dagens Grorud-kaptein.

To tidlige mål

Grorud stilte med en sterk sentrallinje bestående av Geirald Meyer og Mathias Stær-Jensen sentralt bak, de like høye Peder Meen Johansen og Simen Nygaard på midtbanen og det dynamiske spissparet Elias Aarflot og Omar Bully helt øverst.

Bully har ikke fått kjenne på mye nettsus de siste årene, men i kveld tok det ikke lang tid før sjansen bød seg. Spissmakker Elias Aarflot spilte inn til Peder Meen Johansen på 20 meter. Han spilte en enmeterspasning rett fram på en feilvendt Bully som tok et touch, vendte opp og sendte ballen kontant ned i hjørnet. Så enkelt kan det gjøres når forsvarsspillet er like passivt som tilskuerne.

Det tok heller ikke lang tid før sjansen bød seg for gjestene å slå tilbake. Et langt innkast fra venstre fra Jason Onsrud Buan endte etter noen tilfeldige touch helt på andre siden av feltet der Christoffer Angell sto helt alene. Han tok godt vare på den gode tiden han fikk og sendte ballen hardt inn i motsatt hjørne. Skeid stilte tilnærmet likt som i poengdelingen mot Ready, men viktige Yasir Sa’Ad glimret med sitt fravær. Kanskje klar for cupkamp mot Kjelsås onsdag?

Etter utligningen var det jevnt og sjansefattig i et kvarter. Hjemmelaget kunne utnyttet store rom på venstrekanten, men slet med timingen. Skeids spisser oppholdt seg litt for ofte i offside.

Bully på farten

Dette var Omar Bullys omgang. Det råe talentet med god nærteknikk og raske rykk har vært savnet på Grorud. Etter halvtimen dro han seg forbi Jason Buan som satte ut hofta. Bully gikk i bakken og dommer pekte på straffemerket. Den satt Elias Aarflot sikkert i mål. Det var Aarflots ellevte nettkjenning for sesongen.

Og ti minutter senere gjentok suksessen seg for Bully. Igjen fikk han ballen sentralt i banen, avanserte en liten meter og klemte til langs bakken. Rett ned i samme nettmaske som på det første målet. Til tross for to mål og en meget god omgang feiret Bully overraskende stusselig. Kanskje han ikke er fornøyd før hattricket?

Like før pause reduserte plutselig Skeid. Det var Eduard Hjelde som gjorde alt selv da han dro seg forbi halve Grorud-forsvaret. Skuddet gikk i blokka, men det kom en ny bølge. Til slutt landet ballen på foten til Daniel Lunde, som via en forsvarende fot, bredsidet inn reduseringen.

Omar Bully, sliten etter timen spilt. Han spilte en meget god kamp.

Stengte burene i pausen

Det samme kampbildet fortsatte etter hvilen. Grorud hadde et lite overtak og vant de fleste duellene sentralt på banen. Spissene Aarflot og Bully var stadig på farten i bakrommet.

Bully trodde han sikret hattricket da Fredrik Finnøy stakk han igjennom. Bully sendte ballen i nettet, men linjedommer var oppe med flagget. Etter timen spilt gikk både Bully og Geirald Meyer av banen. Det ble ikke like høy sjanseproduksjon som i førsteomgang, men Simen Nygaard var nære. Først på et frispark over muren og i stolpen. Deretter en frekkere variant fra høyrekorridoren. Rett mot nærmeste stolpe, men Skeid-keeper Kasper Ofstad reddet i grevens tid.

Skeid gjorde et trippelbytte med 20 minutter igjen på klokka. Det ble ikke den effekten Martin Dolvik håpet på. Men Eduard Hjelde viste seg farlig på langskudd. Han hadde to meget gode forsøk som begge gikk den lille centimeteren utenfor stolpen. Og begge forsøkene var fra langt hold. Han hadde fortjent bedre med de gode treffene.

Kaos på overtid

Ellers hadde Grorud god kontroll og slik var det stort sett i hele andreomgang, med unntak av overtidsminuttene. Igjen kom det to sjanser som endte på den samme gale centimeteren ved stolpen. Santiago Vasquez hadde omtrent åpent mål, men skuddet gikk via en forsvarer og like utenfor. På den påfølgende corneren headet Noah Sveen like utenfor samme stolpe. For å oppsummere, Omar Bully traff den samme nettmasken to ganger, Skeid traff den samme centimeteren utenfor stolpen fire ganger.

Det så ut til å være mulighetene, men helt på tampen kom det en til. Og da satt den. Trykket la seg egentlig etter dobbeltmuligheten litt tidligere. Det kom ut av ingenting. Først et langt utspill fra keeper Ofstad som vinket spillerne fram. Santiago Vasquez vendte opp og sendte en smart stikker bak forsvaret. Der hadde Eduard Hjelde løpt seg fri og denne gangen var han nådeløs. Knallhardt i lengste hjørne og Skeid-rekruttene jublet nede ved hjørneflagget.

Det fikk holde. Dermed er stadig Skeid 2 ubeseiret i avdelingen. Men det har også blitt seks uavgjort, denne må man være fornøyd med. Grorud burde ha avgjort dette i sitt favør, men tar med seg det positive. Omar Bully er virkelig tilbake og de hadde god kontroll i store deler i kveld. Lagene har lagt seg respektfullt bak Lyn og Nordstrand på toppen, og kan tillate seg å fortsette den gode utviklingen med lite press på skuldrene.

PS. Skeid A møter Kjelsås i cupen på Grefsen stadion onsdag før nye Nordre Åsen åpner søndag med Skeid - Grorud. Og tipset er gitt.

Skeid-jubel etter utligning til 1-1.

---

3. divisjon avdeling 1, runde 12, tirsdag:

Grorud 2. lag - Skeid 2. lag 3-3 (3-2)

Grorud match kunstgress: 130 tilskuere.

Dommer: Morten Andersen-Gott, Øvrevoll Hosle IL

Mål: 1-0 Omar Bully (5), 1-1 Christoffer Angell (16), 2-1 Elias Aarflot (27, straffe), 3-1 Omar Bully (39), 3-2 Daniel Lunde (45′), 3-3 Eduard Hjelle (90+4)

Gule kort: Elias Aarflot, Mathias Stær-Jensen, Eduard Hjelde, Christoffer Angell

Grorud 2: Omar Haddaoui - Shreeraam Sritharan, Mathias Stær-Jensen, Geirald Meyer (Tamsir Sosseh 63′), Berger Kisaruko - Fredrik Finnøy (Alan Abdulgani 88′), Simen Nygaard, Peder Meen Johansen Peder Meen Johansen, Mikal Berg Kvinge (Khalid Yusuf 75′) - Omar Bully (Casper Fjeld 63′), Elias Aarflot

Skeid 2: Kasper Ofstad - Christoffer Angell, Noah Fjellestad Sveen, Jason Buan (Linus Johansen 70′), Santiago Vasquez - Habib Diallo (Robin Jenssen-Sæther 70′), Samuel Ekroll, Moad Bouzidi (Matias Velldal 46′, (Shiyaam Sasiharan 70′)), Eduard Hjelde - Karl Omdahl, Daniel Lunde