Ny Tavakoli-scoring da Lyn tok tilbake tabelltoppen

(Os - Lyn 1-3) Like før halvspilt sesong er Lyn fortsatt ubeseiret, og tok nok en borteseier søndag.

David Tavakoli har scoret 15 mål på 12 kamper for Lyn så langt denne sesongen, og er toppscorer i avdeling 1 i 3. divisjon. Med sitt mål mot Os søndag, og scoringer av Anders Bjørntvedt Olsen og Henrik Elvevold, tok Lyn tilbake tabelltoppen.

Etter nok en borteseier er Lyn igjen på toppen av “Trikkeligaen”, med lik målforskjell som Nordstrand, men med flere scorede mål. Nordstrand vant også på bortebane i Bergen denne helgen.

Selv om Os reduserte i andre omgang, hadde gjestene få problemer mot Os som ligger på fjerdeplass i avdelingen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Drømmestart

Lyn tok tak i kampen fra start av, og brukte få minutter på å ta ledelsen. Ikke overraskende var det også toppscorer i avdelingen, David Tavakoli, som fikk æren av å sette inn ettermiddagens første scoring. Spissen kom seg fri innenfor feltet, og da innlegget kom fra høyre fikk han avslutte helt upresset. En teknisk godt utført volley tilbake i hjørnet der innlegget kom fra, og 1-0 til gjestene fra Oslo.

Både Ole Breistøl og Herman Solberg Nilsen hadde store muligheter til å øke ledelsen før det var spilt ti minutter, men begge avslutningene fra kort hold gikk rett på keeper.

Lyn holdt likevel trøkket oppe, og sto høyt i banen uten ball. Med det førte en del gode sjanser etter godt press, og hjemmelaget slet i det hele tatt med å komme inn i kampen.

Da klokka passerte halvtimen dro Solberg Nilsen seg inn i feltet forbi flere forsvarere, før han også rundet keeper. Midtbanespilleren brukte litt for lang tid på å få til en avslutning, og da hadde Os-forsvarerne rukket å komme seg ned på streken og fikk avverget skuddet som til slutt kom.

Det lå lenge i lufta, men like før hvilen kom Lyns andre scoring omsider. Fra sin venstrebackposisjon dro Christopher Lindquist seg inn til sin foretrukne høyrefot, og slo et glitrende innlegg. På løp inn i boksen var Anders Bjørntvedt Olsen, og vingen gjorde ingen feil med sitt hodestøt.

Dermed sto det 0-2 til pause, og Lyn lå an til å få en svært komfortabel andre omgang på Vestlandet.

Straffespark

Men vertene kom bedre i gang etter pause. Ti minutter ut i andre omgang feilberegnet Alexander Pedersen i Lyn-buret en ball og felte en motspiller innenfor 16-meteren. Dermed straffe til Os, og hjemmelagets toppscorer Roger Blokhus Ekeland sto klar. Pedersen gikk riktig vei og reddet, men ga retur. Den snappet Ekeland opp, og Os hadde redusert.

Likevel klarte ikke hjemmelaget å komme nærmere poeng denne ettermiddagen. I stedet sørget Lyn-innbytterne for tomålsledelse igjen da Håkon Sjåtil ble spilt fri på høyrekanten kvarteret etter straffesparket. Backen slo glimrende inn i feltet langs bakken, og innbytter nummer to, Henrik Elvevold, var kald og god fem-seks meter unna mål. Midtbanemannen bredsidet inn Lyns tredje for kvelden, og det så meget lyst ut for bortelaget.

Flere scoringer ble det ikke, og Lyn tok med det sin niende seier for sesongen, og er stadig ubeseiret på tolv kamper. Kun Lyn og Skeid 2 står uten tap i “Trikkeligaen”, der Nordstrand topper avdelingen á poeng med Lyn, men med

---

Kampfakta

Norsk Tipping-ligaen avd. 1, runde 12 søndag:

Os - Lyn 1-2 (0-2)

Mål: 0-1 David Tavakoli (5′), 0-2 Anders Bjørntvedt Olsen (42′), 1-2 Roger Blokhus Ekeland (58′), 1-3 Henrik Elvevold (76′)

Gule kort: Eirik Haugstad, Alexander Hurlen Pedersen, Lyn.

Lyn (4-3-3): Alexander Hurlen Pedersen - Eirik Haugstad (Håkon Sjåtil fra 56′), August Tuastad Randers, William Sell, Christopher Lundquist - Martin Bakken (Henrik Elvevold fra 65′), Daniel Schneider, Herman Solberg Nilsen - Anders Bjørntvedt Olsen, David Tavakoli, Ole Breistøl (Matias Victorio fra 79′)