Nyheter

Bakken åpner seg i London

Et gigantisk synkehull slukte en motorsyklist i boligområde i London. Det er fremdeles uklart hva som forårsaket det.

Synkehull

Sjokkerte forbipasserende og naboer ble vitne til at bakken åpnet seg i et boligområde sør i London tirsdag kveld. En motorsyklist ble trukket med ned i fallet, men klarte å krabbe seg opp og ut igjen.

Bilder av synkehullet:

Naboene hørte et brak

De som bor i gaten forteller om en dramatisk kveld i den ellers rolige gaten. En av naboene hadde lagt seg tidlig, men våknet opp av bråket og så mennesker og et stort hull utenfor.

– Jeg hørte et brak og så hullet. Det kunne skjedd hvor som helst. Jeg er bare glad det skjedde sent på kvelden og ikke på dagen når det er barn ute på gaten, sier en av naboene til Daily Mail.

Andre nabo forteller at det kunne høres ut som tordenvær.

Nødetatene ble tilkalt til stedet, og politi og brannvesen ble møtt av et digert hull i gaten Martens Avenue, skriver Daily Mail.

Bilder av hullet viser at det dekker hele gaten i bredden, og skal være seks-sju meter bredt og fire-fem meter dypt, ifølge Daily Mail.

Motorsyklisten uskadd

Flere av naboene så motorsyklisten bli trukket ned i hullet og forteller at han selv trakk seg opp.

– Han falt inni hullet med motorsykkelen, krabbet seg ut og startet å rope «Jeg trenger en taxi, jeg trenger en taxi», forteller en nabo.

Visstnok skal han ha kommet fra hendelsen uskadet.

Ukjent årsak

Nødmannskapene fikk sikret området rundt hullet og forlot stedet rundt klokken halv elleve på kvelden. Det er fremdeles uklart hva som forårsaket synkehullet, men det er ikke første gang slike hull har oppstått i London.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Fakta om synkehull:

Synkehull, slukhull og jordfallshull er begreper for landskap som synker fordi jordsmonnet i området er blitt undergravd. Der hvor det er mye kalksten i jordsmonnet er det størst risiko for synkehull. Grunnen til dette er at når det renner vann ned i steinlaget, vil vannet oppløse kalken og man vil få hull eller grotter under jorden. Etterhvert som vannet har lagd store hull i bakken, vil jordmassen over svikte, og bakken vil falle ned i dypet.

(Kilde: Wikipedia)

---