Kjelsås senket av Rekdal-magi. Tapte for bunnlaget

(Brattvåg - Kjelsås 2-1). Nedturen fortsetter for Kjelsås. Søndag kom det tredje strake tapet på rad i 2. divisjon mot laget som benyttet sjansen til å ta sin første seier.

Brattvåg Stadion var åsted for den sjuende ligakampen til Kjelsås i år, og et besøk til ligaens foreløpig svakeste lag på 14. plass. Kjelsås kom fra to strake tap på 0-1, og dro til Ålesund for å komme tilbake på vinnersporet igjen etter den sterke starten de hadde tidlig i sesongen.

Det startet tøft mot Brattvåg, som var farlig frempå ved et par anledninger i starten. Både Benjamin Sveinsson og Harmohan Singh hadde to gode muligheter til å gi hjemmelaget ledelsen før det var spilt 20 minutter.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Stor dobbeltsjanse

Kjelsås jobbet seg sakte, men sikkert, tilbake i matchen, og hadde en gigantisk dobbeltsjanse hvor Ole Erik Midtskogen headet ballen først i stolpen, før Lars Brotangen ble stoppet av en spiller på streken med sin retur.

Like før pause skulle også Brattvåg få sin store målsjanse, når Emil Dahle slo en nydelig ball igjennom mot Sami Kamel. William Da Rocha, det 19-årige stortalentet i mål for Kjelsås, var lynkjapp ut og stoppet Kamel fra å åpne målkontoen her. Det skulle ende 0–0 til pause i Brattvåg, hvor begge lag hadde fortjent hver sin scoring.

Like etter hvilen introduserte et annet Kjelsås-talent seg. Victor Emanuel Halvorsen (17) brente til fra langt hold, og Jørgensen i Brattvåg-målet måtte ut i full strekk for å få den over. En pangstart på andre omgang!

Rekdal i vinkelen

Og det skulle ta 18 minutter før vi fikk kampens første scoring, og hvem andre enn Ole Erik Midtskogen skulle sette den? Hans sjette scoring i ligaen kom etter at han dro seg løs fra to spillere og satte ballen i hjørnet etter en pasning fra Yaw Paintsil. Scorer altså ikke bare med hodet, Ole!

1–1 satt ikke like lenge etterpå etter et fantastisk frispark av Niklas Rekdal. Det er lite Da Rocha kan gjøre med det skuddet, ettersom Rekdal får til en dupp i skuddet som seiler inn i krysset. En nydelig utligning, og et skudd som ligner mye på det faren hans også fikk til.

Ti minutter før full tid skulle Midtskogen komme alene igjennom, men Jørgensen stoppet Erik fra å gjøre sin andre for dagen. Dette skulle straffe seg, og etter 88 minutter skulle Juan Cordero Santana sette inn ledermålet for Brattvåg etter en lur variant av et hjørnespark fra Kamel og Dahle. Et stikk i hjertet for Kjelsås, som ikke klarte å komme seg tilbake. Det ender dermed 2–1 til Brattvåg i en kamp hvor Kjelsås helt sikkert føler de kunne fått med seg noe ned til Oslo.

Sjansen til Midtskogen vil nok sitte igjen som et bittert minne, men øyeblikket vi alle kommer til huske fra denne matchen tilhører foten til Niklas Rekdal, og frisparket som klistret seg helt oppe i vinkelen. Brattvåg henter dermed sin første trepoenger for sesongen, og Kjelsås går på sitt tredje strake tap.

---

2. divisjon, avdeling 2 søndag:

Brattvåg – Kjelsås 2–1 (0–0)

Brattvåg stadion: 502 tilskuere.

Mål:: 0–1 Ole Erik Midtskogen (58), 1–1 Niklas Rekdal (67), 2–1 Juan Cordero Santana (88).

Dommer: Bendik Haarberg, Kvass/Ulvungen.

Gule kort: Sami Kamel, Harmohan Singh, Brattvåg, Lars Brotangen, Kjelsås.

Kjelsås: William Da Rocha -Kristoffer L. Harrison, Runar Brenden (Sebastian Ottesen 90), Lars Brotangen (K), Victor Emanuel Halvorsen – Ola Bjørnland (Eivind Frøhaug Willumsen 18), Jacob Blixt Flaten, Winston Yaw Paintsil, Jacob Hanstad (Filip L. Gripsgård 80) – Rasmus Eggen Vinge, Ole Erik Midtskogen.