Trikkeligaen

God fotball, men null poeng for Frigg

(Frigg - Gjøvik/Lyn 0-1). Frigg var det klart beste laget på Tørteberg i lørdagens møte mot Gjøvik-Lyn, men en frisparkperle senket Majorstuas menn.

TØRTEBERG KUNSTGRESS (Dagsavisen): Frigg-trener Magnus Aadeland var svært nedtonet etter kampslutt hjemme mot Gjøvik-Lyn. Nok en gang leverte Frigg en veldig god fotballkamp, men nok en gang ble det null poeng, etter at Rocky Lekaj svingte et frispark opp i krysset.

Da var det spilt i tolv minutter på Tørteberg, men Frigg-spiss Vital Kaba hadde allerede rukket å dunke en ball i stolpen, før baklengsmålet, som ble kampens eneste.

– Jeg syns egentlig gutta gjør en god kamp. Slipper ikke til så fryktelig mye. Når vi ikke får uttelling så blir det litt sånn at de får noen åpninger og for noen overganger, men jeg syns egentlig vi står ganske godt. Slipper ikke til så mange sjanser, sier Frigg-trener Magnus Aadeland til Dagsavisen like etter kampslutt.

«Slipper ikke til så mange sjanser» er faktisk en underdrivelse av Frigg-sjefen. Gjøvik-Lyn skapte null og niks bortsett fra målet.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Få, men gode muligheter

Det var i det hele tatt en ganske sjansefattig kamp, men Frigg hadde som nevnt en i stolpen ved Kaba tidlig i matchen, og på tampen av første omgang ble Joakim Holmedahls forsøk fra fem meter blokkert, etter en sterk jobb inne i feltet av Kaba først. På det påfølgende hjørnesparket fikk Ilir Kukleci muligheten med panna, men stanget ballen til side for mål.

Her smeller Vital Curtis Kaba ballen  stolpen tidlig i første omgang.
En god blokkering hindrer en stor mulighet for Frigg og Joakim Holmedahl.

Etter pause fikk Vital Kaba en ny stor mulighet før minuttet var spilt, men Gjøviks målvakt stoppet forsøket. Kun halvannet minutt senere ble han spilt igjennom litt skrått ute til siden. Avslutninga gikk mellom beina på målvakten, men med en liten berøring fra gjestenes sisteskanse, som gjorde at ballen trillet på feil side av stanga, og ut til hjørnespark.

– Skaper ikke nok

Frigg kjørte kampen i resten av omgangen, men slet med å skape de helt store sjansene. Det var det trener Aadeland var mest misfornøyd med etter kampen.

– Det handler det om å skape flere sjanser til å score mål. Når vi klipper sammen kampen i etterkant kommer vi sikkert til å finne en del muligheter til å score mål, men vi føler aldri at vi har ordentlig momentum mot boksen deres. Litt lite innlegg, litt lite gjennombrudd. Og de gangene vi bryter gjennom er vi litt for få spillere som stuper. Litt sånn selvtillittsgreie. I fjor når vi var vant til å vinne kamper så tok vi de mulighetene med en selvfølgelighet, og kom med mye spillere i boks, sier Aadeland, og fortsetter:

– Men nå så … det føles som vi kan spile ganske lenge uten å score, og det stemmer jo ikke. Det er ikke så lenge siden vi møtte Bærum, og med en gang vi får litt mer selvtillit på siste tredjedel så veit vi at vi har mål i oss.

Nevnte kampen mot Bærum vant Frigg 4-1. Det er deres eneste poeng så langt denne sesongen. Til tross for mange gode kamper.

– Vi har ikke møtt så mange lag i år som syns de har møtt et dårlig lag. At vi ligger med tre poeng etter seks kamper … det er ikke så mange av de vi møter som skjønner så mye av det. Jeg syns ikke vi er så mye svakere da, sier en merkbart skuffet Aadeland.

En god prestasjon – igjen

Ikke skuffet over prestasjonene, men over utfallene.

– Vi må klare å se på prestasjon, og ikke resultat. For med tre poeng etter seks kamper så er ikke resultatene noe å bygge selvtillit på, men prestasjonene går det an å bygge videre på, forklarer han.

For samtidig som poengfangsten ikke har vært all verden, ser Aadeland et Frigg-lag som denne sesongen er mye nærmere toppnivået på landets tredje øverste nivå. Han understreker at det er tidlig på sesongen, og at han har god tro på at det kan snu for hans gutter.

– Det er stoltheten og selvfølelsen til gutta som er bekymringa mi. Ikke talentet og kvaliteten. Det har jeg veldig stor tro på, sier han, og fortsetter:

– Det er tett og jevnt i 2. divisjon sånn som det har blitt nå. Men samtidig syns jeg vi er nærmere toppnivået i 2. divisjon nå en hva vi har vært tidligere. Jeg har hatt noen sesonger der oppe, før omlegginga. Da har det vært større sprik i kvaliteten på lagene, men da har vi også vært lenger unna topplagene. Jeg tror at det laget vi har nå kan fint komme inn i en flyt og slå alle, påpeker han.

Frigg-trener Magnus Aadeland.

– Ingen unnskyldninger

I lørdagens kamp fikk de igjen dårlig betalt, men samtidig er Aadeland klar på at de ikke får lov til å grave seg ned.

– Jeg syns vi fortjener mer, men samtidig så handler det om å eksplodere på de riktige situasjonene. Hvis det er litt sjeldent mellom hver gang man lykkes så blir man kanskje litt mer passiv også. Jeg syns vi spiller oss til rom og overtallssituasjoner, men så reagerer vi ikke like skarpt på det som i de periodene der vi er vant til å få uttellinga, sier han, og legger til:

– Når jeg ser på kampene, så ligner de fælt på det vi har pleid å spille. Forskjellen er …

–… uttellinga?

– Nja, vi skaper jo ikke fryktelig mye målsjanser i dag, så jeg skal ikke si at det var noe ran på noe som helst vi. Gjøvik holder oss jo greit.

– Men de har vel ikke én eneste målsjanse?

– Nei, det er sant … men vi prøver å ikke finne unnskyldninger, og syns synd på oss selv. Da handler det om å se; «hva er det vi kan gjøre bedre?». Det handler ikke om at motstander drøyer tid, det handler ikke om at motstander limer ballen i krysset på et frispark. Hvis vi skal vinne mange kamper på rad så handler det om at vi må omsette vårt grunnspill i flere sjanser, slik at det syns på resultattavla. Og akkurat nå er det der skoen trykker, at vi scorer alt for lite mål.

Saken fortsetter under bildet.

Frigg førsøkte å sette trykk på Gjøvik-Lyn, og prøvde å komme til mange innlegg. De fleste ble klarert, men noen avslutninger kom Frigg til. Som her, ved Sebastian Fjose Berg.

Ikke jevnt nok trykk

Han savner først og fremst at Frigg hadde klart å holde et jevnere og mer konstant trykk på sine gjester fra Gjøvik, og det er flere detaljer han påpeker at de kan bli beder på. Blant annet ballene som blir klarert ut av feltet.

– Det er lettere å forsvare seg mot enkeltangrep enn bølger da. Hvis du er under konstant trykk er det lettere å gjøre feil. Det er et forbedringspotensial vi har det, å jobbe med balanse og ettertrykk. Når vi får dem helt ned må vi ikke slippe dem ut igjen, og gi dem pusterom.

Saken fortsetter under bildet.

Frigg ropte på straffe ved et par anledninger etter dueller inne i feltet mot slutten av kampen, men fikk aldri dommeren med seg. Her Ulrik Ferrer i en duell med Martin Petterson Heiberg.

At Frigg nå kun er detaljer unna å virkelig hevde seg i 2. divisjon er imidlertid positivt. Og enn så lenge har de tid på seg til å få det til å svinge.

– Bra det er mye igjen av sesongen da, for hadde det bare vært fire runder igjen, så hadde prestasjonene vært mye mindre viktige …

– Ja, men har vi tre poeng når det er fire serierunder igjen, da kan det hende at jeg blir materialforvalter, avslutter Aadeland, og tvinger frem et lite smil.

Neste kamp for Frigg er borte mot Nordstrand i cupen. Den spilles 18. mai. Deretter venter Træff i serien, også det på bortebane, neste søndag.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

2. divisjon menn, avdeling 2 lørdag:

Frigg - Gjøvik/Lyn 0-1 (0-1)

Tørteberg kunstgress: 114 tilskuere.

Mål: 0-1 Rocky Lekaj (12).

Dommer: Herman Holthe, Bækkelaget.

Gule kort: Jonas Halsne, Vital Kaba, Adonai Kidane, Frigg, Jesper Sydbøge, Gjøvik/Lyn.

Frigg: Egil Evensen - Markus Alsaker Rogde, Jonas Halsne, Ilir Kukleci, Chris Safari (Marius Cassidy 86)- Sebastian Fjose Berg (Per Erik Forgaard 73), Shariff Cham, Joakim Holmedahl (Adonai Kidane 73), Varg Støvland - Ulrik Ferrer, Vital Curtis Kaba (Tobias Hepsøe 86)

Øvrige resultater: Alta - Brattvåg 3-1, Ull/Kisa - Tromsdalen 2-2, Hødd - Træff 1-1, Eidsvold Turn - Vålerenga 2. lag 2-0, Asker - Bærum 0-2.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: