Sport

Lyn slo Røa etter to Anna Palm-scoringer: – Dette er veldig uvant

(Røa - Lyn 0-2) Anna Palm debuterte på Lyns A-lag tilbake i 2016. Det har blitt 91 kamper uten scoring. I dag kom det første målet hennes. Og så kom det andre.

RØABANEN (Dagsavisen): Lyns storform fortsetter, mens Røas motgang i jevne kamper også forlenges. Det ble en jevn affære i Oslo vest-duellen mellom Røa og Lyn. De avgjørende minuttene kom halvveis i andreomgang. Først misset Synne Raa på straffespark, like etter doblet Anna Palm ledelsen for gjestene. Høyrekanten spilte sitt livs kamp i det som har blitt en lang Lyn-karriere. Hun vil nok aldri glemme denne kampen.

– Det er veldig gøy, sier matchvinneren til Dagsavisen og ønsker å påpeke at hun ikke skal ha noe stjernefaktor rundt seg.

– Dette er jo veldig uvant for meg, men det jeg er mest fornøyd med er bidraget til laget. At scoringene mine gir oss tre poeng. Det er det som er det beste, sier Palm.

Når trener Tom Stenvoll får høre at det er hennes første scoringer på toppnivå blir han lettere sjokkert.

– Det er jo helt sprøtt, og veldig kult, sier han til Dagsavisen.

Hvem er førstevalget på høyrekanten nå? Kamilla Melgård eller Anna Palm?

– Det er veldig bra at de kan pushe hverandre til å bli enda bedre. Det har de godt av, er Stenvolls diplomatiske svar. Palm vil selv ikke svare på det spørsmålet. - Nei, nei, nei, sier hun med et smil.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Nå står både LSK, Stabæk og Lyn med elleve poeng. Særlig for Stabæk og Lyn utvikler grunnserien seg på en positiv måte. Er det sjanse for å ta fjerdeplassen foran LSK? – Det ville vært en skandale, sier Tom Stenvoll.

Anna palm

Stillingskrig

Det var stillingskrig i en halvtime før bortelaget etablerte en dominans. På midtbanen tok Julie Jorde styringen. Det meste av spillet gikk gjennom henne, ut på kant og enten inn i feltet eller tilbake i forsvarsleddet. Gjestene hadde altså mye ball, men det var sjeldent det luktet scoring. Anna Aahjem var nærme på et godt innlegg fra Jorde, men spissen traff dårlig på volley. Cathinka Tandberg viste seg som banens sterkeste og hadde en liten intern kamp med Solveig Engås på kanten. Tandberg var mye involvert i Lyns offensive spill og kom også til noen avslutninger. Røa kom til noen skudd fra distanse uten å true Odden Sundsfjord.

Det var dagen der noe spesielt måtte til for å score. Tandberg viste muskler med Solveig Engås i ryggen på et innkast, hun kom seg etterhvert rettvendt og avleverte til Julie Jorde på kanten. Innlegget fra Jorde ble blokkert, men ballen traff Jorde igjen og spratt inn i feltet. Der sto Anna Palm som tok seg tid før hun behersket sendte Lyn i føringen. Etter hvordan omgangen utviklet seg var det fortjent. I Kamilla Melgårds fravær tok Palm godt vare på muligheten, både med tanke på plass i startelleveren i tillegg til foran mål.

To avgjørende minutter

Etter hvilen fortsatte det samme kampbildet. Lyn hadde god kontroll, men plutselig inviterte de Røa inn i kampen. Hjemmelaget fant ikke ut av det offensive spillet, da er det fint å få hjelp av motstanderen. Det startet med en feilvendt Selma Hernes som ble presset lengre og lengre bak. Iselin Sandnes Olsen tok over og spilte ballen rett i beina på Ochelle de Courcy. Hun tok med seg Vilde Fjelldal som kom i full fart og ble revet ned på vei fremover. Dommer pekte resolutt på merket. Frem trippet Synne Raa som med et skritts tilfart sendte ballen utenfor venstre stolpe.

Det så ut til å gi Lyn en liten oppkvikker for bare minuttet senere smalt det fra Anna Palm igjen. Hun fant det nærmeste krysset fra buen utenfor sekstenmeteren. En vakker scoring og uten tvil dagens beste skudd. Hildegunn Sævik var sjanseløs. Plutselig har Palm doblet antall scoringer for Lyn i voksenfotball-sammenheng. Og Tom Stenvoll får et luksusproblem når Kamilla Melgård kommer tilbake fra J-17 EM. Hvem skal starte på høyrekanten?

Lyn-feiring.

Vi er i en fantastisk posisjon

Flere sjanser og mål ble det ikke. Lyn tar sin andre borteseier på rad uten å slippe inn mål. Det inspirerer nok laget som ser satt ut og er et av formlagene i Toppserien. Fortsetter det kan det bli en stor sesong på Lyn-jentene. Seieren fører Lyn opp på den gylne fjerdeplassen, riktignok før LSKs kamp mot Rosenborg, men om de blir der fremover er vanskelig å si. Tom Stenvoll er uansett fornøyd og Lyn har unngått den transportetappen som mange fryktet grunnserien ville bli - Det er en fantastisk posisjon vi er i. Vi har alt å spille for og det merker jeg på jentene. De var faktisk litt misfornøyde både i dag og mot Rosenborg for de føler de kan enda bedre. Det er mange som er veldig kritiske til seg selv til tross for at de egentlig spiller gode kamper, forteller treneren. Det vitner om en ambisiøs gjeng. Kanskje har noen fått øynene opp for fjerdeplassen som gir sluttspill. - Ja, det er noen som nevner det innimellom. Men det ville jo vært en skandale på mange måter om vi skulle tatt den, sier Stenvoll.

Røa kommer til kort i nok en jevn kamp. Med scoring på straffen kunne det blitt poeng i dag, men laget har en kode å knekke offensivt. Det sprudlende spillet fra sesongen i fjor var nesten helt fraværende i dag. Det har bare blitt ett poeng på åtte kamper. Og det gjenstår fortsatt ti i grunnserien.

---

Kampfakta:

Toppserien, runde 8, grunnserien søndag:

Røa - Lyn 0-2 (0-1)

Røa kunstgress: 141 tilskuere

Dommer: Eirik Wisted-Thu, Ready

Mål: 0-1 Anna Palm (35′), 0-2 Anna Palm (66′)

Gule kort: Mia Huse, Solveig Engås

Røa: Hildegunn Sævik - Frida Lyshoel, Solveig Engås, Birgitte Bjørlykhaug - Sarah Suphellen, Synne Masdal, Vilde Fjelldal (Julie Bruusgaard fra 87′), Synne Raa, Ochelle de Courcy (Cassandra Bogere fra 67′) - Oline Fuglem, Mia Huse (Christina Osnes-Ringen fra 67′)

Lyn: Kirvil Odden Sundsfjord - Emilie Bølviken, Maria Fink, Iselin Sandnes Olsen - Anna Palm, Kristin Holmen (Una Søyland fra 70′), Julie Jorde (Cornelia Fladberg fra 75′), Selma Hernes, Emilie Closs - Anna Aahjem, Cathinka Tandberg (Monica Isaksen fra 89′)

---

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen