Gjønnes Nilsen langt nede etter å ha blitt rundspilt av Start: – Det lugger for oss nå

(Grorud - Start 0-3). Grorud fortsetter å slite i OBOS-ligaen. Tap 0-3 for Start søndag gjør at de gulkledde fortsatt står uten seier denne sesongen.

GRORUD ARCTIC MATCH (Dagsavisen): Det ble for lite og for smått fra Grorud søndag, som tapte sin andre kamp for sesongen. Start hadde alt av banespill, skapte alt av sjanser og scoret målene i kampen. Da vinner man sjeldent kamper som motstanderlaget.

– Start er bedre enn oss. Vi taper fortjent, det er ikke noe å si på det. Start er giftigere i angrepsspillet enn oss. Kvaliteten i angrepsspillet er det som vipper kampen i Starts favør, sier Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen til Dagsavisen etter kampen.

Er det noe som bekymrer deg etter et sånt tap?

– Det lugger for oss nå. Det kommer til å snu, men i de tre siste kampene har det ikke vært bra nok. Vi må bare gnu på. Jeg tror det kommer til å snu mot Stabæk. Vi har mye vi skal vise frem i den kampen. Jeg har stor tro på at vi har full fyring inn i det oppgjøret.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Tapet gjør at Grorud nå står med tre uavgjorte og to tap etter de fem første kampene. De er nummer 13 og har fått en tung start på sesongen.

– Vi skulle hatt noen flere poeng, det er ikke noe tvil om det, sier Gjønnes Nilsen kontant.

Et av få lyspunkter hos Grorud var Sindre Osestad, som møtte gamleklubben. Han fikk aldri sjansen for Start sitt A-lag, men ble en ringrev for Start 2 i 3. divisjon med 41 kamper. Osestad var stadig en trussel fra sin midtbaneposisjon. Men det var altså ikke nok.

Meget skuffet kaptein

Også kaptein Preben Mankowitz var langt, langt nede etter tapet.

– Jeg sitter igjen med at vi er alt for dårlig i alt vi gjør. Vi blir liggende for langt unna dem, vinner ingen andreballer og når vi først får spillet, får vi ikke satt spillet fordi vi ser ut til å være slitne. Det blir for mye en og en, sier han.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer i dag. Det er helt forferdelig, rett og slett. Vi må mange hakk opp mot Stabæk.

Hva må bli bedre mot Stabæk for å kunne ta poeng der?

– Alt må bli bedre. Vi må være bedre med ball, vinne flere andreballer og ta mer ta tak.

Ny OBOS-rekord for Grorud

Det var perleforhold på Grorud søndag med 16-17 grader og strålende solskinn. Det gjorde også at publikum strømmet til oppgjøret. Bortefeltet bak det ene målet var utsolgt, og det var over 1208 tilskuere. Det var ny rekord for Grorud i OBOS-ligaen.

Kun på to kamper på Grorud Artic Match har det vært flere folk – i opprykkskampen mot Fram Larvik 26. oktober 2019 og i cupkampen mot Vålerenga 1. mai 2018.

Kampen var også historisk i så måte at dommer Henrikke Holm Nervik ble den første kvinnelige dommeren til å dømme en kamp i OBOS-ligaen.

God Grorud-start, så tok Start over

Grorud åpnet best og skapte kampens første farlighet etter tre minutter. Hassan Yusuf fikk frispark på 17 meter, men forsøket fra Preben Mankowitz gikk rett i muren.

Så tok Start mer og mer over. Først ble Oskar Fallenius spilt gjennom og skjøt via det våte kunstgresset fra fem-seks meter. Simen Kjellevold reddet, men måtte gi retur. Fallenius søkte Jonatan Braut Brunes ut 45 på returforsøket, men Kjellevold fikk en fot på ballen og avverget faren.

Og det var fortjent da Start gikk opp i 1-0. Basilio Ndong fant Sander Sjøkvist på bakerste stolpe. Høyrebacken la ned ballen og skjøt i mål, via Henrik Bredeli. Det må være lov å sette spørsmålstegn ved den defensive jobben til Fabian Ness på scoringen, for den venstre vingbacken var på etterskudd da Sjøkvist la ned ballen og skjøt upresset i mål.

Osestad med en halvsjanse

27 minutter var passert da det var nære 2-0. Sanyang la ned på hodet til Braut Brunes, som skjøt på halvvolley fra 16 meter. Kjellevold strakk seg så lang han var og avverget corner med en fin redning. På den påfølgende corneren, som var en innøvd variant, endte ballen hos Emir Derviskadic. Midtbanemannen fikk bra treff på skuddet, men forsøket gikk i blokka.

Først etter halvtimen klarte Grorud å skape en halvsjanse. Sindre Osestad, som møtte gamleklubben, dro seg inn i banen fra venstre og fikk tid og rom til å fyre. Der han mot Raufoss i forrige serierunde la ballen klint oppe i krysset fra 25 meter, gikk dette forsøket med høyrefoten rett i klypene på Mark Jensen.

Utenom det forsvarte Grorud seg bra det siste kvarteret, men slet med å i det hele tatt komme seg over midtbanen. Det sto 1-0 etter de første 45 minuttene.

Start økte og herjet

Den andre omgangen var 13 minutter gammel da Start gikk opp til 2-0 på det som var omgangens første sjanse. Eirik Schulze slo en perfekt stikker gjennom til Braut Brunes, som var like iskald alene med keeper som sin fetter Erling og satte ballen kontant i mål til 2-0.

I samme situasjon måtte Akinsola Akinyemi gi seg med det som så ut til å være en strekkskade.

– Den skaden er verre enn vi klarer å finne ut av på sidelinjen i kampen. Vi burde byttet ut han før scoringen. Den må vi ta på oss, for det er vondt å få 0-2-målet på den måten, sier Gjønnes Nilsen.

Tolv minutter senere fikk Grorud den sjansen de hadde ventet på. Preben Mankowitz fant Fabian Ness på bakerste stolpe, men backen fikk et dårlig førstetouch. Fra fem-seks meter headet istedenfor Ness mot mål, men headingen ble for løs og enkel å plukke for Jensen i Start-buret.

Og det ble de hardt straffet for, for åtte minutter før full tid sto det 3-0 til Start. Kjellevold prøvde å spille seg ut bakfra, men ga bort ballen til Braut Brunes. Han kom alene med Kjellevold, men valgte istedenfor å ta med seg Eirik Schulze på åpent mål. Han hadde ingen problemer med å sette ballen i det åpne målet fra tre meter.

Resten av kampen ble en transportetappe for Start, som var nærmere 4-0 enn det Grorud var 1-3. Braut Brunes fikk en god mulighet to minutter før slutt. Han skjøt i steget fra ni meter og hamret ballen i tverrligger. Uansett – Start vant 3-0 og nå er nummer tre med ti poeng.

---

1. divisjon menn søndag, 5. serierunde:

Grorud-Start 0-3 (0-1)

Grorud Arctic match kunstgress: 1208 tilskuere.

Mål: 0-1 Sander Sjøkvist (21), 0-2 Jonatan Braut Brunes (58), 0-3 Eirik Schulze (81)

Gule kort: Akinsola Akinyemi, Sindre Osestad, Hassan Yusuf

Grorud (3-5-2): Simen Lillevik – Akinsola Akinyemi (Nikolai Hristov etter 59), Glenn Harviken (Saadiq Elmi etter 83), Henrik Bredeli – Fredrik Pedersen (Vetle Skåttun etter 74), Hassan Yusuf, Preben Mankowitz, Sindre Osested, Fabian Ness – Didrik Sereba (Josias King-Furaha etter 23), Thomas Elsebutangen (Bjørn Kristiansen etter 83)