Trikkeligaen

Brennhet Midtgård scoret to – Nordstrand har vunnet tre på rad

(Nordstrand - Frøya 2-0).Nordstrand har virkelig funnet flyten etter en treg seriestart med to strake tap. Lørdag ble bergenslaget Frøya slått 2-0 etter to mål fra Oliver Aaser Midtgård.

NORDSTRAND ARENA (Dagsavisen): For etter en blytung serieåpning med tap 2-3 for Skeid 2 og 1-3 for Lyn i de to første kampene, har de i tur og orden slått Fyllingsdalen 1-0, Stabæk 2 5-1 og nå Frøya 2-0. Tre på rad gjør at Nordstrand nå er nummer tre med ni poeng.

Oliver Midtgård, som spilte ungdomsfotballen sin i Sarpsborg 08 og ikke fikk det til å stemme i 2. divisjon med Moss sommeren i fjor (fem kamper, null mål), har vært en åpenbaring på topp for Nordstrand siden han kom i september.

Fem mål på seks kamper sist sesong har blitt fulgt opp av fem mål på fem kamper i år. Lørdag ble han tungen på vektskåla med et mål i hver omgang mot Frøya.

Vi ber spissen selv forklare scoringene til Dagsavisen etter seieren:

– Det første målet er et bra lagmål. Graham finner meg på 16 og jeg ser at keeperen går til venstre tidlig, så jeg setter den til høyre.

– Den andre er en kjempekontring. Njøten får ballen på venstre, jeg løper meg fri på bakerste og han finner meg med et fint legg. Målene kommer av at vi følger kampplan og hele tiden gjør at vi ikke mister fokus.

– Ser lettere og lettere ut

– Oliver kommer sakte, men sikkert i bedre form. Han har slitt litt med skader i oppkjøringa, men var god mot Frøya. Han scorer to fine mål, jobber hardt på topp og ser lettere og lettere ut for hver kamp. Han har fortsatt en god del mer å gå på i bevegelsene, men det jobber vi med, sier trener Thomas Holm til Dagsavisen om sin spissjuvel.

Mye av det samme er spissen selv inne på.

– Jeg har hatt korona og vært en del syk, men jeg kjenner at jeg blir bedre og bedre. Jeg har spilt meg i form. Følelsen etter kampen i dag var veldig bra, sier Midtgård.

Halvveis fornøyd med prestasjonen

Hva er tankene om kampen og 2-0-seier?

- Det er alltid deilig å vinne, men prestasjonen er så som så. Vi kan bedre enn det vi viser i store deler. Det er 80-20 i possession, men vi skaper for lite. Vi har for dårlig intensitet i gjenvinningen. Men tre poeng er det viktigste.

– Jeg synes vi vinner fortjent. De skaper veldig lite, men vi burde drept kampen før. Vi lar de være i kampen litt for lenge, for vi har mange store sjanser. Tre poeng er likevel det viktigste, sier Midtgård.

Hvordan forklarer Holm den stigende og positive trenden med tre strake seirer etter en elendig serieåpning?

– Man ser alltid på poengene, men vi er gode mot Lyn og mot Skeid 2 er vi best i 2. omgang. Det er litt tilfeldigheter. Man får som fortjent, men vi er inne i en god form. Vi har også en god del skader, så vi kunne stilt sterkere, sier den tidligere Vålerenga- og landslagsspilleren (4 A-kamper i 2004 og 2005).

Opprykkstoget gått?

Men til tross for at de hvite og blå har tre strake seirer, kan det fort være «for sent» med tanke på lagets mål før sesongen – opprykk. Lyn har nemlig ikke tapt enda, og står etter lørdagens seier over Ready med 13 poeng.

I tillegg ser Groruds rekrutter meget sterke ut med ti poeng etter fire kamper før de tar imot dumpekandidat Grei hjemme mandag.

Men det ser for all del mye lysere ut for Nordstrand nå enn etter 12. april, da de sto med to tap på to kamper.

Frøya brukte tid, Nordstrand scoret

Nordstrand tok kommandoen fra start på hjemmebane lørdag, og mesteparten av spillet foregikk på halvdelen til Frøya. Det gjorde også at gjestene brukte lang tid hver gang de kunne det - på kast, frispark og dødballer.

– 6 sekunder dommer, skrek flere av Nordstrand-spillerne hver gang keeperen til Frøya hadde ball. Og sant skal sies - han brukte god tid på hvert eneste utspark.

Nordstrand hadde flere gode muligheter i åpningen. 20 minutter var spilt da hjemmelaget skapte nok en stor sjanse. Markus Mork Rydal svingte inn en corner som til slutt fant Erik Stafford på bakerste stolpe. Fra skrå vinkel skjøt midtstopperen like utenfor.

Like etter ble målvakten liggende etter en duell. Han brukte flere minutter på å komme seg på beina, til hjemmelagets store frustrasjon. Kunne vi ane strategisk drøying allerede etter 20 minutters spill? Det så ikke ut som om keeperen hadde noe særlig vondt da han reiste seg like etter.

Den forløsende 1-0-scoringen kom etter 24 minutter. Oliver Midtgård fikk ball på 16 meter og plasserte ballen til venstre, mens Frøyas keeper Andreas Helland gikk til høyre. Scoringen var spissens femte denne sesongen.

– De er hakket bedre enn oss i alt de gjør, kom det fra Frøya-benken utover i omgangen. Og det hadde de rett i.

Frøya brukte lang tid på 0-0.

Tverrliggertreff

Men Frøya var ikke helt ufarlige de heller. Halvtimen var spilt da Henrik Hjørnevik stanget ballen i tverrligger. Da gikk det et sukk gjennom hjemmepublikummet.

Nordstrand fortsatte å styre kampen etter tverrliggertreffet og hadde god kontroll inn til pause. Det sto 1-0 etter de første 45 minuttene.

Også i den andre omgangen eide Nordstrand kampen,. Nordstrand skapte ikke så mye i 2. omgang, men hadde banespillet. Derfor kjentes det nok ekstra godt å se Midtgård scoret sitt andre for ettermiddagen kvarteret før slutt.

Innbytter Christian Njøten klinket til med et kjempetouch som gjorde at han løp fra hele Frøya-forsvaret. På bakerste stolpe ventet Midtgård, som fikk servert et presist og godt legg fra Njøten. Sekunder senere sto det 2-0.

For de spesielt interesserte kom Frøyas Mario Rieira inn etter 79 minutter. Han er mest kjent som en realitydeltaker fra programmer som Ex on the Beach og Paradise Hotel.

Det kom aldri noe særlig sluttspurt fra gjestene fra Bergen, som så tilfreds ut med å forsvare seg etter 0-2-målet.

Oliver Midtgård var fornøyd etter seieren. Foto/ Even Lübeck

Tre kamper på en uke

Nå venter nok en god treningsuke for Nordstrand før de har tre kamper på sju dager:

Neste lørdag (14. mai) tar de turen til Tørteberg for å møte Lokomotiv Oslo i neste serierunde. Så venter 2. divisjonslaget Frigg hjemme på «Niffen» 18. mai. Tre dager senere står Os på motsatt banehalvdel hjemme.

Hva tenker Holm om programmet fremover?

– Vi har en bred tropp, så det blir rulleringer. Det blir tøffe kamper alle tre. Mai er en tøff måned, det vet vi. Loket er et bra lag, de er rutinerte og stabile. Det blir en annen type kamp. Selv om ikke Frigg har vunnet så alt for mye, er de gode med ball og bra med kvaliteter på topp. Det blir en tøff kamp, men vi må spille vårt spill, sier han og avslutter:

– Os har starta bra, men man må se på hva de har møtt. Kampene må spilles og vinnes, men de har ikke hatt en veldig tøff åpning. De er et helt ålreit lag, men jeg forventer at vi styrer kampen hjemme.

---

KAMPFAKTA

Nordstrand-Frøya 2-0 (1-0)

Norsk Tipping-ligaen avd 1

Nordstrand kunstgress, rundt 100 tilskuere

Mål: 1-0 Oliver Midtgård (23), 2-0 Midtgård (74)

Gule kort: Sverre Sandal, Mubarak Adan

Nordstrand: Christopher Tobiassen – Mohammed Abbas, Erik Stafford, Edvard Vestby, Markus Mork Rydal – Reda Chikh (Thomas Helgheim etter 57), Andreas Madsen Holm, Sverre Sandal, Fredrik Graham Hansen (Mubarak Adan etter 57) – Luka Fajfric (Christian Njøten etter 57), Oliver Aaser Midtgård.

---

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen





Mer fra Dagsavisen